ATV provjera: Ko će organizovati letove od Banjaluke do Geteborga?

  • 17.09.2017.19:44

Nakon što su se pojavile informacije da je švedski "Montefly", koji bi od decembra trebalo da vrši letove od Geteborga do Banjaluke i Podgorice, povukao opciju rezervacije letova, o svemu se raspitala i ekipa ATV-a.

letovi

ATV je pronašla njihovu Internet stranicu na kojoj ne postoji opcija rezervacije. Međutim, druga priča na Fejsbuk stranici. Tamo su najavili letove i privatnom porukom odgovorili na pitanje novinara ATV-a.

telop

"Monteflay će vršiti letove za Banja Luku i Podgoricu sa početkom od 22 decembra ove godine. Već sutra u toku dana možete da naručite rezervacije na stranici monteflay.com", odgovor je švedske firme "Montefly".
Onaj ko je odgovorio nije se predstavio ali je pisao na našem jeziku što potvrđuje informacije da su vlasnici, vjerovatno, porijeklom sa ovih prostora.

Montefly je firma ćerka švedskog "Group Fun Travel-a" čiji je vlasnik Namko Kovačević. Nemaju čak ni internet stranicu, za razliku od Montefly-a, koji navodi da nude povoljne letove za manje poznate dijelove Balkana.

telop letovi

Pitanje "Koliko će da košta karta od Banjaluke do Geteborga", ostalo je bez odgovora.

Šta o svemu kažu oni koji su najavili mogućnost novih letova iz Benjaluke, danas nije bilo moguće saznati. Direktor Aerodroma Banjaluka danas je nedostupan, a ministar saobraćaja i veza nije se javljao na telefon.

lezervacija letovi

Prije samo nekoliko dana, Neđo Trninić poručio je da se odustalo od fokusiranja na redovne aviolinije i da će se Aerodrom Banjaluka okrenuti niskobudžetnim kompanijama. S njima dosad nisu nalazili zajednički jezik. U ovom slučaju, riječ je o turoperateru koji, barem zasad, i nije ostavio dobar utisak.