GODINE-SLATKOG-GREHA-PORTAL.jpg

Dokumentarna serija

21:50

Godine Slatkog greha (12+)

‘Godine Slatkog greha’ je dokumentarni film iz 2017. godine koji dokumentuje događaje iz Breninog profesionalnog i privatnog života, od početka njene karijere ’82. godine, pa sve do ’92. godine, tačnije raspada Jugoslavije.

Dokumentarac o najvećoj balkanskoj zvijezdi Lepoj Brenim  prati 10 godina njene karijere, i govori o poznatim i nepoznatim detaljima iz njene biografije. Od djetinjstva u Brčkom, odrastanja u radničkoj porodici do ostvarenja najuspješnije karijere u bivšoj Jugoslaviji. Kako je izgradila brend i kakva je bila uloga njenog menadžera Rake Đokića? Koliko je uspješan bio muzički sastav ‘Slatki greh’? Koliki je 80-tih godina bio tiraž njenih albuma? Kako je izgledala njena najčuvenija turneja, koja je trajala famoznih devet godina?

U filmu osim Brene i članova ‘Slatkog greha’ (Ljubiša Marković Frenki, Živojin Matić Žile, Branislav Mijatović Mija, Zoran Radanov Zoki i Saša Popović) govore i članovi njene porodic, te istaknuti umjetnici i javni radnici. O vremenu u kojem je zasijala diva narodne muzike Balkana govore od njenog supruga Slobodana Živojinovića, sinova Stefana, Filipa i Viktora, Marine Tucaković i Svetlane Cece Ražnatović, Tereze Kesovije, Alena Islamovića, preko Dragana Bjelogrlića, Ivane Žigon, Danice Maksimović, do Zahara, Mirjane Bobić Mojsilović i mnogih drugih.