PORTAL-ŠTA-RADIŠ-VEČERAS.jpg

Drama/Komedija

21:00

Šta radiš večeras (12+)

'Šta radiš večeras' je jugoslovenski film iz '88. godine i predstavlja urbani omnibus o promblemima mladih u tri priče 'Amsterdam', 'Kravata' i 'Apsolutni sluh' u režiji Predraga Velinovića, Ivana Markova i Janka Baljaka.

Prvi dio 'Amsterdam' prati priču o trojici mladića iz novobeogradskog bloka koji zajedno provode vrijeme. Poslije završene srednje škole, čekajući odlazak u vojsku, pokušavaju da na brz i lak način dođu do novca. Njihovi snovi o ljepšem i boljem životu na komičan način se ruše, a njihovi  životni putevi se razilaze.

Drugi dio 'Kravata' na jednako komičan način prati trojicu mladića koji rade u skladištu knjiga. Majka jednog od njih radi u restoranu i pokušava tu da ga zaposli. No, on u međuvremenu upoznaje djevojku iz susjedstva zbog koje zajedno sa prijateljima veče prije zaposlenja pokušava da uđe na zabavu, ali ne uspijeva, jer nema kravatu. Razočarani mladići kradu ključ od kafane i prave svoju zabavu.

Treći dio 'Apsolutni sluh' prati mladi par koji već duže vrijeme stagnira. Idalje žive sa roditeljima; on je diplomirani paleontolog bez posla, a ona završava medicinu. Zbog poslijednjeg ispita ona nema vremena da ga viđa. Ubrzo mu se javlja sa informacijom da je dobila posao u seoskom domu zdravlja i da odlazi. Vrijeme prolazi, a od nje nema ni traga ni glasa, pa mladić odlučuje da je potraži.