PORTAL THE SON.jpg

Vestern

17:55

The Son

Snaga porodice mjeri se godinama njenog trajanja. Snaga jedne porodice mjeri se ocem i sinom. Snaga njenog trajanja mjeri se slogom. Njena moć zavisi od njenog predvodnika. Njene pobjede mjere se čašću ili novcem.

Na programu ATV-a svake nedjelje u 17 časova i 55 minuta donosimo jedno od najboljih ostavrenja XXI vijeka, više puta nagrađivanu seriju, sagu o 150 godina porodice McCullough.

Serija 'The Son' ('Sin') nastala je prema istoimenom romanu Philippa Meyera, koji je ušao u uži izbor za Pulitzerovu nagradu za književnost, a u Francuskoj je dobio prestižne nagrade 'Lucien Barriere' i 'Prix Litterature-Monde'. Našao se i na širem popisu za međunarodnu nagradu 'IMPAC Dublin Literary Award'.

Priča o stubu porodice Eliju McCulloughu i njegove porodice, u interpretaciji slavnog Piercea Brosnana, od dobrodušnog i nevinog doseljenika kojeg je sa 13 godina otelo pleme poglavie Komanačija, koji uzrasta u proračunatog i brutalnog stočarkog barona i naftaša. Na Divljem zapadu se gubi i stvara – ovaj moćnik pokušava da nasiljem i čvrstom rukom vodi porodicu, sa kojom nastoji da uspostavi normalne odnose. Surovi svijet donosi nemilosrdnu žeđ za moći, a Ellijeva borba za vlašću i nadmoći zahvatiće nekoliko naraštaja, dok porodica McCulloughovih postaje jedna od najmoćnijih porodica koja vlada Teksasom.

Snažna priča o porodici, njenim članovima, predvodnikom koji osim što je stub i otac, koji je i 'strah i trepet' svima koji ga okružuju. Osim oslikavanje porodične strukture, vrlo viješto će nas ova priča voditi kroz opasne i burne godine na Divljem Zapadu, pojavu nafte i njene eksploatacije, stalne borbe bijele i crvene ruke. Autentične lokacije, još autentičniji govor Teksasa, vrhunsko kostimsko ostvarenje, muzika...sve je na svom mjestu i laganim i odmjerenim hodom vodi kroz istoriju jedne porodice i vremena.

Epska saga o porodici i Divljem Zapadu – 'The Son' nedjeljom u 17 časova i 55 minuta.