Ami

Citroenovo "sopoćalo" maksimalno ide 45 km/h, a ni stabilnost mu nije za pohvalu

 • Izvor: Index.hr
 • 14.03.2023.10:38

Citroen je oživio legendarno ime za mali četvorokotač na struju.

Citroen Ami je urbano vozilo kojem brzina i jurcanje nisu u genima.

On je tu kako bi olakšao prevoz do odredišta i to odradio na najjeftiniji mogući način.

S maksimalnom brzinom od 45 km/h i dosegom od oko 80 kilometara nema performanse za pamćenje, ali mu je upotrebna vrijednost značajna. Posebno na gradskim ulicama zagušenim automobilima. 

Sada je jedan neimenovani vozač malo pretjerao na serpentini Fairmont u Monaku.

Dok je uspon odradio vozeći na ivici, pri povratku nizbrdo nije bio te sreće. Ušao je prebrzo u krivinu i ubrzo se prevrnuo. 

Nije poznato je li se vozač povrijedio u nesreći, ali s obzirom na brzinu to je malo vjerovatno. Najsporijom serpentinom Monaco Grand Prixa bolidi prolaze brzinama ispod 50 km/h, pa ne čudi što je Ami završio na boku. 

To take the hairpin in Monaco
by u/TSDano in therewasanattempt
Tagovi:
 • 21:50 Serija: Istine i laži

  Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

 • 22:35 Tema dana

  Informativna emisija u kojoj sa relevantim sagovornicima i stručnjacima iz svih društveno-političkih oblasti razgovaramo o aktuelnim temama, događajima i ličnostima, iznoseći različite uvide i stavove, analize i komentare aktuelnosti iz zemlje i regiona.

 • 22:45 Serija: Red Rok

  Red Rock' je irska kriminalistička serija u režiji Petera McKenna koja prati slučajeve policijske stanice smještene u izmišljeni primorski grad Red Rock u blizini Dablina, te privatne turbulentne odnose gardista i mještana.

 • 23:15 Serija: Bolivar (12+)

  Jedna od najpoznatijih kolumbijskih istorijskih drama i televizijskih serija 'Bolívar, una lucha admirable', što bi u prijevodu značilo 'Bolivar, borba vrijedna divljenja', prati život venecuelanskog nacionalnog heroja Simona Bolivara.