ATV

Istraživanje

Evropljanima sve draži kineski automobili

  • Izvor: Agencije
  • 21.04.2023. 13:28

Sve više kupaca automobila u Njemačkoj ne bi imalo problema s kupovinom kineskog automobila. Gotovo trećina (30 odsto) od 1.055 žena i muškaraca koje je ispitao portal Carwow može da zamisli da će njihov sljedeći automobil biti iz Kine.

Ipak, 70 odsto odbija vozila iz Kine dok među Britancima, koje je takođe anketirao Carwow, ta brojka iznosi 71 odsto.

"Kineski proizvođači automobila koji žele da uđu na tržište u Njemačkoj takođe moraju da privuku nove vozače. Oni se bore s gotovo potpunim nedostatkom svijesti o marki i moraju da promijene trenutnu percepciju javnosti o kvalitetu njihovih proizvoda“, kaže izvršni direktor Carwow Philipp Sayler.

Za 19 odsto Nijemaca i čak 27 odsto Britanaca porijeklo vozila je vrlo važan faktor, za 40 odsto, odnosno 39 odsto djelimično odlučujući faktor, prenosi Revija HAK. 

Emisije ATV-a osvojile prve nagrade na prestižnom Međunarodnom festivalu u Srbiji

Emisije ATV-a osvojile prve nagrade na prestižnom Međunarodnom festivalu u Srbiji

S druge strane za 41 odsto Nijemaca i 34 odsto Britanaca, nije važno iz koje zemlje dolazi marka automobila.

Kineski proizvođači automobila žele da se masovno prošire u Evropi. Mada im to nije uspjelo u prvim pokušajima zbog velikih nedostataka u kvalitetu i bezbjednosti, Kinezi su sada očigledno naučili lekciju i rade na procesu obezbjeđivanja svog prvog tržišnog udjela u Evropi.

Posebno se to odnosi na električne automobile, gdje su Kinezi ravnopravni ili čak tehnološki superiorniji od njemačkih, japanskih ili američkih proizvođača automobila.

Preminuo legendarni fudbaler Barselone

Preminuo legendarni fudbaler Barselone

Upravo zbog te prednosti, kineski proizvođači bi mogli lakše da osvoje evropsko tržište nego, svojevremeno, japanski i korejski proizvođači. Njima su bile potrebne decenije.


Pratite nas i putem Vibera!

Tagovi: