Na sastanku

General Motors se pohvalio koliko Tesli je servisirao prošle godine

  • Izvor: Agencije
  • 20.11.2022.12:54

General Motors već duži niz godina nema neke modele koji su u vrhu liste veoma poželjnih četvorotočkaša, ali je i dalje među pet najprodavanijih automobilskih firmi iz dva razloga. Jedan je što odlično posluje na domaćem tržištu pa samim tim privlači i dosta američkih kupaca, a drugi je sama praktičnost oko kupovine i održavanja vozila.

Kompanija trenutno ima čak 12.358 izložbeno-prodajnih salona i servisa i redovno se hvali da oko 90 odsto građana Amerike živi bliže od šesnaest kilometara do najbližeg od njih. Poruka je jasna, pa tako nećete morati putovati daleko da kupite svoj Chevrolet ili Cadillac, a takođe će biti popravljeni ili servisirani u najkraćem roku.

Najveći američki proizvođač je nedavno održao sastanak s investitorima, i tom prilikom otkrio podatak da rado prihvata poslove da servisira i modele drugih brendova. Posebno nam je upala u oči ona informacija da je servisirao 11.180 primjeraka velike Tesle u 2021. godini.

Kao što nam je poznato, Tesla nema svoje izložbeno-prodajne salone već samo izloge, ali posjeduje servisne centre. Međutim, oni su u vlasništvu same kompanije, a ne privatnika i u mnogim državama takav način poslovanja zakonski nije dozvoljen.

To ostavlja mnoge vlasnike ovih električnih automobila bez mogućnosti da u komšiluku servisiraju svoje ljubimce i samim tim imaju dva izbora. Jedan je da poduže sačekaju i onda budu primorani da pređu veće distance da im autentičan Teslin servis uradi posao, ili pak da se obrate za pomoć nekom od konkurenata. Kao što vidimo, solidan broj njih se potražio pomoć od General Motorsa, a ovaj naravno nije mogao da odbije takvu ponudu.

Zvaničnici kompanije ne navode kakva tačno usluga servisa je rađena, a mediji pretpostavljaju da su u pitanju sitniji poslovi, radnje kao što je ugradnja novih pneumatika ili nešto slično. Tesla još uvijek ima velikih problema s proizvodnjom rezervnih dijelova, a ako ih nema matična kompanija, šanse su nikakve da će ih imati General Motors u svom vlasništvu.

Bilo kako bilo, najveći amerićki proizvođač se sada sprema na potpunu invaziju sa svojim električnim modelima, a u narednih nekoliko godina ćemo vidjeti već predstavljene četvorotočkaše kao što su Silverado, Equionox i Blazer. Samim tim bi trebalo da opadne i broj servisnih intervencija na vozilima proizvedenim od strane drugih brendova, ali ne sumnjamo da će konkurencija brzo preuzeti deo tržišta koji Tesla ne može da zadovolji.

(AutoRepublika)