ATV

UIO BiH

Građani BiH sve više kupuju električna vozila

 • Izvor: ATV
 • 23.04.2023. 19:24

Na putevima BiH sve više hibridnih i električnih automobila.

Prema podacima Uprave za indirektno oporezivanje BiH u protekle dvije godine uvezeno je skoro 1.000 hibridnih automobila. Cijena najskupljeg uvezenog električnog automobila marke porše iznosila je vrtoglavih 180.000 KM. 

"Predrasuda da su hibridna i električna vozila samo za one sa dubljim džepom, nije tačna. Kao i kod tradicionalnih automobila, cijene su različito rangirane. Građani kažu da su ovo automobili budućnosti“, rečeno je iz UIO BiH.

"Mislim da su dosta bolji. Znatno su bolji iz razloga izlučivanja štetnih gasova, zagađenosti i slično“, kaže jedan sagovornik. 

"Benzin i dizel su sad skupi. Mislim da se električni automobili više isplate. Ima premalo punjača, ali generalno gledano okej“, rekla je jedna sagovornica.

"Puno su povoljniji za održavati, manje zagađuju okolinu i za ljude su puno ekonomičniji“, kaže jedan Banjalučanin.

 Na stotinu kilometara, električni automobili potroše 18kWh, dok klasična vozila u prosjeku 25 do 30KM .

U svijetu, kao i zemljama regiona električna i hibridna vozila sve cešće postaju dio svakodnevnice. U posljednje vrijeme njihova popularnost znatno raste i u BiH.

Pratite nas i putem Vibera!

 • 19:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 20:00 Serija: Igra sudbine (12+)

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 21:00 Serija: Istine i laži (12+)

  Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

 • 21:45 Serija: Merdokove misterije (12+)

  Priča je smeštena u Toronto 1895. godine i istražuje zanimljiv svet Vilijama Merdoka, zgodnog mladog detektiva, koji koristi radikalne forenzičke metode poput skupljanja otisaka prstiju kako bi rešio neke od najjezivijih zločina u gradu. Iako mu se kolege podsemavaju zbog njegovog radikalnog pristupa i izložen je skepticizmu svog šefa inspektora Brekenrejda , Merdok je često jedini koji može da reši slučajeve.

 • 22:30 Tema dana

  Informativna emisija u kojoj sa relevantim sagovornicima i stručnjacima iz svih društveno-političkih oblasti razgovaramo o aktuelnim temama, događajima i ličnostima, iznoseći različite uvide i stavove, analize i komentare aktuelnosti iz zemlje i regiona.

 • 22:40 Serija: Red Rok (12+)

  Kriminalistička serija smještena u izmišljeni primorski gradić Red Rok blizu Dablina, donosi zaplete vezane za ubistva i međusobne odnose ljudi.