Motocompacto

Honda oživljava svoju džepnu mašinu, novo ime već poznato

 • Izvor: Agencije
 • 26.11.2022.21:12

Honda je prvi put otkrila Motocompacto ime 2020. godine kada je japanska firma američkoj Kancelariji za patente i žigove podnijela zahtjev za zaštitu ovog naziva.

Iako ime ima više slova nego originalni Motocompo, očigledno je da se radi o referenci koja upućuje na kultnu mašinu džepne veličine.

Međutim, to je bio posljednji put da se ime Motocompacto pojavilo među naslovima.

Odnosno, do sada, pošto je Honda nedavno podnijela novu prijavu za žig, ovog puta Kanadskom zavodu za intelektualnu svojinu.

Aplikacija sadrži dva različita načina pisanja iste riječi: Motocompacto i Moto Compacto.

Zanimljivo je da se u prijavi imena označavaju na sledeći način „Roba: kopnena vozila, samobalansirajući električni skuteri; skuteri na električni pogon.”

Takođe u aplikaciji je dizajn logotipa za skuter, koji je prikazao kompaktan, kockast skuter, izgledom sličan koferu.

Dok su sve ostale informacije u vezi sa skuterom trenutno oskudne, sada znamo da Honda namjerava da vrati minijaturni motocikl u savremeni svijet.

Uz to, Motocompacto ili Moto Compacto će vjerovatno biti mali električni skuter namijenjen gradskoj vožnji koji nudi kratak domet sa zamjenljivim baterijama.


(Moto-berza.com, Foto: Honda)

Tagovi:
 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Biznis klub

  ‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

 • 19:40 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.