ATV

Od 2025.

Hyundai proizvodi motore s unutrašnjim sagorijevanjem na vodonik

 • Izvor: Agencije
 • 27.04.2023. 16:27

Hyundai Doosan Infracore (HDI) je postavio jasan cilj - masovnu proizvodnju motora s unutrašnjim sagorijevanjem (SUS) koji će koristiti vodonik kao gorivo i sve to već od 2025. godine.

Korejci će ove godine predstaviti svoj prototip motora (ICE) koji radi na vodonik. Testiranje u punom opsegu će sprovesti tokom 2024, a samo godinu nakon toga uslijediće masovna proizvodnja u punom opsegu, navodi Revija HAK.

Hyundai je završio dizajn motora koji ima izlaznu snagu od 300 kW i obrtni moment od 1700 Nm pri 2000 o/min, koji zadovoljava sve nove propise norme Euro 7. Jedno punjenje od 10 minuta omogućava udaljenost do 500 km, a iz HDI-ja kažu da su ti motori 25-30% ekonomičniji od gorivih ćelija ili paketa baterija, kada se uzme u obzir cena vozila i troškovi održavanja.

HDI planira da iskoristi svoju postojeću tehnologiju motora i postrojenja da bi smanjio troškove i ubrzao komercijalizaciju pa će novi vodonikovi motori u test fazi biti instalirani u komercijalna vozila kao što su kamioni i veliki autobusi te građevinsku opremu do 2024., dok je masovna proizvodnja u punom opsegu planirana za 2025. godinu, prenosi Revijahak.hr.

Tagovi:
 • 19:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 20:00 Serija: Igra sudbine (12+)

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 21:00 Serija: Istine i laži (12+)

  Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

 • 21:45 Serija: Merdokove misterije (12+)

  Priča je smeštena u Toronto 1895. godine i istražuje zanimljiv svet Vilijama Merdoka, zgodnog mladog detektiva, koji koristi radikalne forenzičke metode poput skupljanja otisaka prstiju kako bi rešio neke od najjezivijih zločina u gradu. Iako mu se kolege podsemavaju zbog njegovog radikalnog pristupa i izložen je skepticizmu svog šefa inspektora Brekenrejda , Merdok je često jedini koji može da reši slučajeve.

 • 22:30 Tema dana

  Informativna emisija u kojoj sa relevantim sagovornicima i stručnjacima iz svih društveno-političkih oblasti razgovaramo o aktuelnim temama, događajima i ličnostima, iznoseći različite uvide i stavove, analize i komentare aktuelnosti iz zemlje i regiona.

 • 22:40 Serija: Red Rok (12+)

  Kriminalistička serija smještena u izmišljeni primorski gradić Red Rok blizu Dablina, donosi zaplete vezane za ubistva i međusobne odnose ljudi.