Ford

Kako izgleda auto koji se kotrljao 120 metara niz planinu?

  • Izvor: Agencije
  • 02.10.2021.20:53

Kada vozite na off-roadu, uvijek je važno biti svjestan okoline, odnosno prije tog iskustva dobro se preispitati i zaključiti imate li prave sposobnosti za to?

Pravi primjer toga je ova vozačica Ford Bronco Sporta, čiji se automobil strmoglavio sa planinskog puta na legendarnom prevoju Crni medvjed u Koloradu (jedna od najpoznatijih off-road staza na svijetu).

Vozačica, 23-godišnja žena koja usput nije iz Kolorada, vozila se uz prevoj ali su se ona i njen saputnik odlučili okrenuti.

Saputnik je izašao iz automobila, a zatim je vozačica krenula unazad i nakon toga auto je izletio sa puta niz strminu. 

Žena, njen pas i motor SUV-a poispadali su iz vozila dok se prevrtalo više od 120 metara niz planinu, prije nego se konačno zaustavilo.

I žena i njen pas zadobili su ozbiljne povrede, ali na sreću nisu životno ugroženi, prenosi portal "Automobili.ba".

Na temelju preliminarne istrage nesreće, čini se da vozačica nije bila vezana pojasom, iako ništa nije zvanično potvrđeno.

Bez obzira na to, Fordov SUV Bronco Sport pokazao se poprilično čvrstim – uzmete li u obzir da se okretao i okretao i okretao…, niz planinu.

U akcionim filmovima te radnje uvijek budu zaključene snažnom eksplozijom na kraju puta, ali stvarnost je, na sreću, druga priča.

Tagovi: