Izložba 5. decembra

Kako je Porsche 911 postao policijski automobil

  • Izvor: Index.hr
  • 29.11.2021.21:17

Techart je i ove godine predstavio jednu zanimljivu kreaciju policijskog automobila.

Dio je to Tune it!Safe! kampanje za promociju sigurnog tjuninga, u okviru kojeg slavni njemački tjuner predstavlja sportski automobil u policijskoj ikonografiji. Inicijativa je aktivna od 2005. godine, a do danas je osim promocije sigurnog tjuninga iznjedrila nekoliko zanimljivih prerada.

Ove godine na red je došao Porsche, i to 911 Targa 4. U oči odmah upada Polizei natpis koji zajedno s reflektirajućim naljepnicama kod mnogih izaziva nelagodu, posebno onih koji često znaju pretjerati u vožnji. 

Tu su i krovna LED svjetla te dodatna svjetla na prednjem poklopcu od karbona. Automobil je dobio i tzv. aerokit paket karoserijskih nadogradnji te Techart Formula V feluge. Očekivano, preradama na ovjesu automobil je spušten za 40 mm.

Kad je u pitanju mehanika, u Techartu ne spominju novosti. Ako je sve ostalo po starom, to će značiti da 3.0 twin-turbo daje 385 KS i 450 Nm.

Interijer je pak začinjen Techartovim detaljima poput sportskog upravljača te kočnih presvlaka u šahovskom uzorku. Tu je i dodatni panel s kontrolama za aktivaciju sirene i dodatnih svjetala. 

Ovaj Porsche biti izložen do 5. decembra na Essen Motor Showu.

(Foto: Techart)


Tagovi: