Udružili se

Mercedes i Apple Music postali partneri

 • Izvor: Agencije
 • 21.10.2022.08:00

Apple i Mercedes-Benz su se udružili da bi predstavili Apple Music premium Spatial Audio u odabranim vozilima njemačkog automobilskog diva.

Vozila Mercedes-Benz biće prvi uređaji koji nisu Appleovi i koji će imati impresivan Spatial Audio s Dolby Atmosom, objavila je kompanija. Dolazi u potpunosti integrisan kroz MBUX infotainment sistem.

Appleov vrhunski, višedimenzionalni zvučni pejzaž pokreće vrhunski 4D zvučni sistem Burmester. Spatial Audio sistem uključuje 31 zvučnik, uključujući šest 3D zvučnika koji emituju zvuk odozgo, četiri zvučnika u blizini uva na prednjim sjedištima i sabvufer od 18,5 litara. Tu je i osam pretvarača zvuka, dva pojačala i 1.750 vati snage.

Spatial Audio s podrškom za Dolby Atmos je sada po prvi put dostupan kupcima širom svijeta u vozilima Mercedes-Benz. Sistem će biti dostupan u modelima Mercedes-Maybach, EQS i EQS SUV, kao i EQE i S-klasi, nudeći zvuk studijskog kvaliteta za zabavu u automobilu.

Ograničeno izdanje Mercedes-Maybacha Virgila Abloha, pušteno potrošačima prošlog mjeseca, jedan je od prvih automobila na svijetu koji je imao Appleov vrhunski, višedimenzionalni zvučni okvir. Bio je to i prvi model u liniji Mercedes-Benza s tim sistemom. Tehnologija će uskoro biti uvedena na druge modele.

Vozači Mercedes-Benza koji su se već pretplatili na Apple Music dobijaju trenutni pristup velikom broju pjesama i albuma dostupnih u Spatial Audiou. Apple Music takođe nudi odabrane Spatial Audio popise za reprodukciju.

Osim toga, pretplatnici mogu da pristupe cijelom Apple Music katalogu od 100 miliona pjesama, hiljadama urednički odabranih popisa za reprodukciju, dnevnim izborima i još mnogo toga.

"Spatial Audio revolucionira način na koji umjetnici stvaraju i obožavaoci slušaju muziku, a to je iskustvo koje je nemoguće objasniti riječima; morate sami da ga čujete da biste ga cijenili", Oliver Schusser, Appleov potpredsjednik za Apple Music i Beats.


(AutoBlog)

Tagovi:
 • 08:00 Serija: Dugo sam te čekao (R)

  Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca koji su neočekivano ušli jedni u druge, Kadir, biznismen koji je za sebe izgradio život daleko od porodice.

 • 08:50 Centar dana (R)

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 10:15 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 10:30 Vojvođanska kuhinjica

  Uživajte u kulinarskim minutima na našem programu. Kuhajte sa ATV-om!

 • 10:55 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 11:10 Serija: Kolo sreće

  Ne propustite priču o domaćici iz malog mjesta kojoj se život potpuno mijenja kada dobije sedmicu na lotou.