Neobično istraživanje

Muškarci koji vole sportske automobile imaju manji polni organ?

  • Izvor: Index.hr
  • 19.01.2023.10:29

Prema istraživanju Univerzitetskog koledža u Londonu (UCL), postoji korelacija između posjedovanja sportskog automobila i vjerovanja da su nečije genitalije manje od prosjeka.

Cilj studije je bio da se provjeri da li zaista postoji veza između prevoznog sredstva i percipirane veličine polnog organa.

Psiholozi su angažovali 200 muškaraca koji govore engleski između 18 i 74 godine da završe onlajn test.

Učesnicima je najprije pokazana izjava sedam sekundi, a zatim je na ekranu zamijenjena slikom proizvoda. Zatim su morali da pomjere klizač da naznače koliko žele da kupe proizvod.

Konačno, na ekranu se pojavila još jedna izjava, a učesnici su morali da kažu da li je ista ili drugačija od one prikazane na prvom ekranu.

Ispitanicima je rečeno da su ove izjave činjenice i da je test bio da se ispita kako ljudi pamte činjenice dok kupuju proizvode.

Jedna od izjava lažno je navela prosječnu veličinu penisa u erekciji drugih muškaraca - nekim učesnicima je rečeno da je 7,1 inča (18 cm), dok je drugima rečeno da je četiri inča (10 cm), prenosi "Index.hr".

Pravi prosjek je zapravo 5,1 inča (13 cm), ali oni kojima je rečeno da je manja vrijednost osjećali su se relativno bolje dok su obavljali zadatak.

Međutim, mnogi su lagali kako bi se osjećali bolje.

Učesnicima je uvijek pokazivana slika sportskog automobila između njihove dvije izjave o veličini penisa i morali su da izraze želju da ga kupe.

Kada je tim analizirao rezultate, vidio je da muškarci stariji od 30 godina koji misle da im je veličina penisa ispod prosjeka češće žele da kupe sportski automobil. Pored toga, muškarci koji su bili ubijeđeni da imaju veći penis pokazivali su sve manje interesovanja za luksuzna vozila.

Drugačije je bilo sa drugom grupom, koja ih je i dalje cijenila bez obzira na godine, što ukazuje na stanje sa samopoštovanjem.

Iako ova studija tek treba da bude recenzirana, autori kažu da njihovi rezultati "pokreću intrigantna pitanja za buduća istraživanja".

"Možda postoji samo nešto specifično što povezuje automobile i penise u muškoj psihi. Tu hipotezu potkrepljuju podaci u ovom radu, a ona bi objasnila postojanje automobila u svakodnevnim šalama, reklamama i akademskom diskursu", napisali su.


(Foto: Pixabay)

Tagovi: