Froggy Beachstar

Najjeftiniji električni automobil u Evropi?

  • Izvor: Agencije
  • 02.08.2022.14:08

Mali Froggy Beachstar nudi domet od 200 kilometara u standardnoj verziji i 300 kilometara s baterijoom dugog dometa.

Dartz je kompanija iz Latvije koja se specijalizovala za proizvodnju skupih i unikatnih SUV-ova otpornih na metke. S novim projektom ovaj proizvođač krenuo je u drugom smjetu. Freze Froggy EV Beachstar je mali električni kabriolet koji kao da je ispao iz vremenske mašine namještene na osamdesete godine prošlog vijeka, prenosi revijaHAK

Web stranica proizvođača reklamira kabrio sloganom: Najjeftiniji električni automobil u EU. Mali automobil izgleda kompaktno, a njegovi dizajneri očigledno nisu čuli za meakne linije. Temelji se na kineskom električnom automobilu Wuling Hong Guang Mini EV.

Dartz je objasnio da je kreirao Freze Froggy EV Beachstar posebno za programe Car sharinga i rent a car kompanije.

Mali Froggy Beachstar nudi domet od 200 kilometara u standardnoj verziji i 300 kilometara s baterijoom dugog dometa. Snaga elektromotora je 41 KS. Prema proizvođaču, najveća brzina je 100 km/h.

Vozilo je vizualni hommage Dartzovim automobilima iz istorije, Millennium Mercedesu, sa šasijom G-klase i karoserijom SLK-klase koji je Dartz napravio za investitora Jima Rogersa i njegovu suprugu Paige Parker te Volkswagen Bubi koja podsjeća na žabu i konstruirana je početkom devedesetih. Dartz planira početi isporučivati ​​Freze Froggy EV Beachstar sredinom 2023. Cijene bi trebala biti 20.000 evra.