ATV

Револуција

Нова правила за возаче у Словенији: Ни промил алкохола у крви

 • Извор: Агенције
 • 29.11.2023. 08:51

Словеначки парламент усвојио је Резолуцију о националном програму безбједности на путевима у наредних седам година, који подразумијева ограничење брзине кретања на 30 километара на сат на више путних праваца, а возачи неће смјети да имају ни промил алкохола у крви.

Нове мјере би требало да обезбиједе да до 2030. на путевима не погине више од 50 људи и да у несрећама не буде више од 400 повријеђених.

Резолуција предвиђа и развој инфраструктуре како би се додатно промовисало сигурно коришћење јавног превоза, пјешачење, бициклизам и други облици мобилности.

Аустрија уводи једнодневну вињету - ово је цијена

Аустрија уводи једнодневну вињету - ово је цијена

Уједно се планира проширење подручја с највећом допуштеном брзином од 30 километара на сат и подручја умјереног саобраћаја, посебно у близини школа, вртића, на раскрсницама јавног путничког саобраћаја и насељеним мјестима.

Резолуција, између осталог, предвиђа пооштравање закона за повратнике у саобраћајним прекршајима и могућност подизања одштетног захтјева за изазивање тешке саобраћајне несреће због алкохола или дрога са 13.560 евра на 130.000 евра, пренијела је словеначка Н1.

Пратите нас и путем Вибера

 • 17:20 Револуција 1917 (Р)

  Револуција 1917 (Р)

 • 17:50 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

  ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

  ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

 • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

  Серија: Љубавни залогаји (12+)

 • 20:30 Филм: Тајна Николе Тесле (12+)

  Филм: Тајна Николе Тесле (12+)