Italijanska marka

Nova vozila Lamborghinija moraju nazad u servis

  • Izvor: Agencije
  • 20.06.2022.15:15

Čuvena italijanska marka koja se bavi razvojem i plasmanom egzotičnih i supersportskih automobila, a koja se zove Lamborghini, prinuđena je da na korektivnu intervenciju u servise pozove vlasnike novih automobila iz palete modela Huracan, a sve zbog disfunkcionalnih vrata.

Naime, usljed genetske greške, vrata Huracana se ne otvaraju, što će pokušati da kao problem eliminišu "majstori" zaposleni u ovlašćenom servisu. Konkretni modeli pogođeni ovim nesvakidašnjim problemom su novi Huracan Evo i Huracan STO.

Američko tijelo zaduženo za pitanja bezbjednosti na auto-putevima (US National Highway Traffic Safety Administration - NHTSA) je objavilo da je u toku opoziv za 21 primjerak vozila s oznakama koje smo iznijeli, a koja su proizvedena prošlog mjeseca, odnosno između 2. i 9. maja 2022. godine. Svi primjerci modela Huracan iz pomenutog kontingenta sadrže neispravna vozačeva vrata, koja je nemoguće otvoriti sa spoljne strane usljed greške.

Problem se može ispostaviti ozbiljnim u slučaju nekakve kritične situacije u kojoj bi trebalo brzo otvoriti ta vrata.

Prema informacijama koje je objelodanilo regulatorno tijelo, kvar se tiče nekorektne lokacije sigurnosne kopče kabla za otvaranje vrata. Iznutra se vozačeva vrata otvaraju bez problema, ali spolja možda neće uspjeti da se otvori "krilo", to jest vrata. Ako je za utjehu vlasnicima vozila, kao i proizvođaču, suvozačka vrata su na svim primjercima Lamborghinija Huracana izvedena besprijekorno.

Američki trgovci koji su inkasirali novce kod prodaje pomenutih primjeraka Lamborghinija će počev od prvog dana narednog mjeseca početi da pozivaju vlasnike, genetskim problemom pogođenih vozila, kako bi ovi došli do servisa gdje bi problem trebalo da bude riješen. Rješenje se ogleda u postavljanju bezbjednosne kopče na pravo mjesto.

Ono što je posebno interesantno jeste to da se sličan problem ispoljio prije oko dvije godine na vozilima s oznakama Lamborghinija Aventadora. Tada se vrata na 26 kupea i roudstera iz serije 26 SVJ takođe nisu mogla otvoriti, ali tada samo s unutrašnje strane, pa možemo konstatovati da inženjeri njemačke grupacije VW (koja upravlja Lamborghinijem) veoma raznovrsno razmišljaju, i neće da dozvole da im se ista greška dogodi dva puta.

Da stvar bude grđa, Lamborghini je prije dva mjeseca bio prisiljen da pokrene mnogo maligniju kampanju povlačenja ponosa brenda, modela Huracan STO. Naime, proizvođač je isporučivao ova vozila bez da je nalio dovoljno ulja za mjenjač u jedinicu za transmisiju, piše AutoRepublika.


Tagovi: