Društvena mreža

Ovo su najpopularnije marke automobila na TikToku

  • Izvor: Index.hr
  • 02.08.2022.12:28

TikTok je definitivno stekao status jedne od najpopularnijih društvenih mreža, a najpopularniji je među mlađom populacijom. Kad su automobili u pitanju, ovo su njihovi favoriti.

Njemačke marke u vrhu, ali bez Porschea

Studija koju je i ove godine proveo Confused.com donosi deset najpopularnijih marki. Na vrhu nema promjena pa je tako BMW ostao marka s najviše pregleda. I dok je prošle godine prikupio oko 22 milijarde pregleda, ove godine ima nevjerovatnih 49,2 milijarde pregleda.

Na drugo mjesto probio se Mercedes s "tek" 27 milijardi pregleda, dok je Audi pao na treće mjesto sa 20,4 milijarde pregleda, baš kao i Honda. Tesla i Ford dijele peto mjesto sa 19,1 milijardom pregleda, a dalje slijede još Lamborghini, Toyota, Ferrari i Nissan.

Zanimljivo je da u top deset nema Porschea, ali ni egzotike poput Bugattija i Aston Martina.

Spremni smo se okladiti da nikad ne biste rekli kako je najpopularniji model na TikToku kamionet, i to Ford Maverick. On je sa 10,9 milijardi pregleda bio popularniji čak i od drugoplasiranog Mustanga.

Dalje slijede japanski klasici, Toyota Supra na trećem, Nissan GT-R na četvrtom i Honda Civic na petom mjestu.

Najpopularniji auto-influenseri

Konačno dolazimo i do influensera. Profil automobilske tematike koji prati najviše ljudi je Daniel Mac, sa 12,6 miliona ljudi. Slijedi ga Alex Hirschi, poznatija kao Supercar Blondie sa 10,6 miliona, te Dima Gordey na trećem mjestu sa 5,1 milion pratilaca.


@bmw A splash of creativity, fit for our new icon 🎨 The new i7, reinterpreted by @Matt Chessco. #BMWi7 #ThisIsForwardism #artontiktok #BMW #fyp ♬ original sound - bmw
Tagovi: