Debitovali E-308 i E-308 SW

Peugeot predstavio dva nova električna modela

  • Izvor: B92
  • 13.09.2022.20:17

Asortiman modela Peugeot ​​308 je upravo narastao lansiranjem potpuno električnih varijanti 308-ice i 308-ice karavana, koje bi trebalo da se pojave na tržištu sredinom sljedeće godine.

Električna energija kod oba modela se skladišti u visokonaponskoj bateriji (400 V) kapaciteta 54 kWh, koja se sastoji od 80 odsto nikla, 10 odsto mangana i 10 odsto kobalta.

Peugeot nije objavio definitivne podatke o autonomiji u vožnji, ali navodi da će oba modela biti moći da pređu preko 400 km sa jednim punjenjem.

Aerodinamička efikasnost je takođe bila ključni fokus za francusku marku prilikom razvoja ova dva modela.

Prednji dio vozila je optimizovan, kao i podvozje, a takođe je dizajniran novi set alu felni od 18 inča.

Gume sa niskim otporom kotrljanja su takođe ugrađene kao standard, a Peugeot tvrdi da je prosječna potrošnja energije za E-308 i E-308 SW 12,7 kWh na 100 km.

Ugrađeni trofazni punjač standardno dolazi sa snagom od 11 kW, a kada se priključi na punjač od 100 kW, vozila se mogu napuniti od 20 do 80 procenata kapaciteta za manje od 25 minuta.

Za pogon je zadužen električni motor koji proizvodi 156 KS i 260 Nm obrtnog momenta. Peugeot za sada nije objavio podatke o performansama vozila.

Ono što znamo je da će vozači moći da biraju između režima vožnje Eco, Normal, Sport i Brake, od kojih posljednji povećava količinu regenerisane energije prilikom kočenja.

Unutrašnjost je uglavnom identična onoj iz standardne 308-ice sa SUS motorima, što znači da nudi najnoviju generaciju Peugeot i-Cockpita sa malim grijnim volanom, trodimenzionalnim digitalnim head-up ekranom i centralnim 10-inčnim ekranom osjetljivim na dodir.

Iako Peugeot nije objavio cijene i detalje o dostupnosti za E-308 i E-308 SW, francuski proizvođač kaže se da će kupci na nekim tržištima moći da ga kupe preko novog sajta za online prodaju brenda, a vozilo će im biti isporučeno besplatno na njihovu kućnu adresu.

Dva modela takođe podržavaju aplikaciju za pametne telefone MyPeugeot, preko koje mogu daljinskim putem da zakažu termin i zadaju komandu za punjenje, prenosi b92.

Tagovi: