Bili su kao kumovi

Preletačević se oprostio od Mirka Rašića: "Znam koliko si suza lio, teško ti je bilo..."

  • Извор: Телеграф
  • 25.05.2023. 11:37

Poznati jutjuber i automehaničar Mirko Rašić (33) nađen je mrtav u utorak ujutru, u Surčinu, u jednoj hali.

Ova vijest potresla je mnoge, a njegov prijatelj Luka Maksimović, poznat i kao Ljubiša Preletačević Beli, na svom Instagramu objavio je dugačak tekst posvećen Rašiću, sa kojim je bio veoma blizak još od mlađih dana.

Oglasila se porodica Mirka Rašića: Spomenuli povredu glave i finansijsko stanje

Oglasila se porodica Mirka Rašića: Spomenuli povredu glave i finansijsko stanje

"Brate moj. Jel mi vjeruješ da te kapiram? Koliko god to zvučalo čudno, ali tako je. Poznavao sam te na poseban način, kao i ti mene. Nakon Žakija i Mirka smo pravili pauzu u našem druženju, a do tada smo bili nerazdvojni. Sjećam se momenta kada smo poslije godinu dana sjeli na piće i kada sam shvatio koliko smo obojica sazreli, ja uz Tamaru, a ti uz Marijanu. Bio sam oduševljen tvojim stavovima i energijom i kako smo bacali rečenice kao nikad do tad, uvijek je bila naša klasična babunarija, ali tog dana kao da smo razumijeli kako svijet funkcioniše. Nakon toga smo se viđali kao da smo kumovi, ono, na nedjelju-dvije, ali smo se voljeli i poštovali više nego ikad. Kapiram te brate moj. Ne krivim te. Zato što si pokupio one mačiće sa autoputa ja sam upoznao moju Tamaru, kod tebe u starom servisu. Jel se sjećaš kako sam se zaljubio u nju i kako si mi se smijao jer sam bio potpuno paralisan i izgubljen? Bio si mi podrška. Dijelili smo dinar, parče leba, buksne, snove. Dijelili smo savjete jedna drugom. Voljeli smo se.

Ko je bio Mirko Rašić (33), jutjuber čije je beživotno tijelo pronađeno u hali

Ko je bio Mirko Rašić (33), jutjuber čije je beživotno tijelo pronađeno u hali

Tvoj odlazak je poruka za sve nas, ti si naša generacija, neko ko je odrastao isto kao svi mi, ko je vaspitavan na isti način, neko ko nije dijelio svoju bol sa drugima jer je učen da muškarci ne plaču. Znam samo koliko si suza lio sam u radionici dok nije nikoga bilo, znam koliko ti je teško bilo, a vješto si to krio. Ne krivim te brate moj. Nisi ti kriv! Jedino što je krivo u cijeloj ovoj priči je to što neću više moći da slušam tvoje kretenske fore i pjesme koje si pjevao po cijeli dan, bio si neko ko je znao svaki j***ni refren na ovom svijetu, onaj koji je imao osjećaj za druge i više nego što bi čovjek trebao imati, onaj koji je dijelio šakom i kapom kao da mu je otac Šejk, a ne majstor Đura. Mire, do ovog trenutka nisam znao koliko mi značiš u životu i koliko te volim i to je sranje! Ne krivim te! Nisi ti kriv! Nisam ni ja kriv što nisam umio da podijelim svoju ljubav sa tobom do kraja jer sam i ja isto tako vaspitavan, spartanski. Znaš me i kad ti kažem da nisam ovoliko plakao ni za svojim Sidžimom, znam da mi vjeruješ, doslovno se raspadam i sebe sam iznenadio jer me je tvoja smrt učinila ponovo čovekom koji ima duboku empatiju i osjećanja je***e.

Ovo je posljednja objava Mirka Rašića, citirao ovu pjesmu

Ovo je posljednja objava Mirka Rašića, citirao ovu pjesmu

Osjećam svaki svoj organ u tijelu dok jecam i lijem litre suza za koje nisam znao ni da postoje u meni. Brate moj. Oprosti što te češće nisam viđao, ali znam da me znaš! Znam da smo imali odnos kao da smo odrasli zajedno, bili smo Halil i Milan jebote, Žaki i Mire! Nedostajaćeš mi, ali te kapiram brate moj. Pošto nismo uspjeli da odemo Golfom dvojkom za Berlin, vidi riješi nam gore neku dvojku pa kad dođem da odradimo to, nije u redu da to ostane neštiklirano u našim ciljevima. Znam da znaš da 2pac - Better Dayz ide na max, to je naša stvar bila i biće. Čuvaj se gore, nemoj da praviš dvaput iste greške. Volim te druže", napisao je Preletačević.


Porodica tragično preminulog jutjubera saopštila je da će ispraćaj biti u petak, na Orlovači.

Тагови: