Njemačka kompanija

Radnici Mercedes-Benza dobiće rekordan bonus

 • Izvor: Agencije
 • 21.01.2023.04:00

Njemačka kompanija Mercedes-Benz od 1997. godine dijeli dio profita sa svojim zaposlenima, a ove godine će im biti isplaćen rekordan iznos.

Godine 2022. je oko 100.000 Mercedesovih radnika dobilo bonus od 6.000 evra kao "znak poštovanja" nakon profitabilne 2021. godine, a nakon prošlogodišnjih performansi, njemački gigant je najavio rekordni bonus u iznosu od 7.300 evra. Novac će dobiti oko 93.000 kvalifikovanih radnika.

Bonus će biti isplaćen zaposlenima u Njemačkoj zajedno s platom za april. Početkom finansijske 2023. godine biće ustanovljen novi sistem za izračunavanje bonusa. Iz Mercedesa kažu da će nova strategija biti usklađena s postojećim sistemom za menadžment.

Ovi velikodušni bonusi dolaze u vrijeme kada je Mercedes odlučio da uloži 40 milijardi evra do kraja decenije za finansiranje svoje električne ponude. Luksuzni njemački brend namerava da od 2030. godine prodaje samo električna vozila na tržištima gdje to uslovi dozvoljavaju, prenosi SEEbiz.


(Autoblog.rs)

Tagovi:
 • 20:10 Priča se

  Emisija ‘Priča se…’ donosi širok izbor aktuelnih tema, suprotstavljenih stavova, različitih uglova, činjenica i replika.

 • 21:30 Serija: Igra sudbine

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 22:15 Serija: Istine i laži

  Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

 • 23:00 Tema dana

  Informativna emisija u kojoj sa relevantim sagovornicima i stručnjacima iz svih društveno-političkih oblasti razgovaramo o aktuelnim temama, događajima i ličnostima, iznoseći različite uvide i stavove, analize i komentare aktuelnosti iz zemlje i regiona.

 • 23:10 Serija: Red Rock (12+)

  Kriminalistička serija smještena u izmišljeni primorski gradić Red Rok blizu Dablina, donosi zaplete vezane za ubistva i međusobne odnose ljudi.

 • 23:30 Serija: Bolivar (12+)

  Jedna od najpoznatijih kolumbijskih istorijskih drama i televizijskih serija 'Bolívar, una lucha admirable', što bi u prijevodu značilo 'Bolivar, borba vrijedna divljenja', prati život venecuelanskog nacionalnog heroja Simona Bolivara.