Nesvakidašnja pljačka

Radnici Mercedesa ukrali mjenjače i motore vrijedne milione

  • Izvor: Agencije
  • 25.08.2022.21:55

Troje radnika Mercedesa se upustilo u neobičan, ali i nezakonit poduhvat.

Od početka 2020. godine iz fabrike je ukradeno čak stotinu motora s unutrašnjim sagorijevanjem i nevjerovatnih 500 mjenjača, sve vrijedno nekoliko miliona evra.

U Mercedesu su prve nepravilnosti s motorima i mjenjačima primijećene već sredinom 2020. godine, a od tada policija prati dešavanja u fabrici. Policija još nije otkrila zašto je tek sada reagovala.

Kako su nedavno objavili štutgartski javni tužilac i štutgartska policija, ovih dana su uhapšena dvojica muškaraca starosti 52 godine (državljanin Srbije) i 57 godina (državljanin Turske), prenosi "Seebiz".

Kako to učiniti i kako se više od dvije godine izvlačiti s ovim kriminalnim djelom, a da vas ne uhvate? Mercedes-Benz je očigledno otkrio prevaru zbog velikog broja dijelova koji nedostaju. U slučaj je već bila uključena kriminalistička policija.

Njihova opsežna istraga je na kraju dovela do osumnjičenih. Tokom pretrage prostorija u Eslingenu, Štutgartu i u kvartu Švabiš Hal, kao i skladišta u Baknangu, istražioci su uspeli da pronađu detaljne dokaze, uključujući i dijelove plijena.

Tagovi: