Potvrđeno

Renaul Megane RS "završava svoju priču"

 • Izvor: Telegraf.rs
 • 06.10.2022.22:51

Renault je donio odluku da naredne godine okonča proizvodnju modela Megane RS i pošalje ga u istoriju.

Ovo nisu samo spekulacije jer je informaciju potvrio generalni menadžer Renaulta u Australiji Glen Sili, koji je za australijski magazin "Drive" rekao da je odluka donijeta zbog smanjenja potražnje za vozilima visokih performansi s konvencionalnim pogonom u ovom segmentu.

"Megane RS završava naredne godine. Trenutno ne mogu da kažem tačan datum, ali se proizvodnja definitivno neće nastaviti nakon naredne godine. Potražnja za snažnim hatchback modelima u Evropi slabi. Zamjena bi mogao da bude električni automobil, što ima smisla", kaže Sili.

Čitajući između redova, Renault vjerovatno radi na snažnijoj verziji modela Megane E-Tech koja bi imala snagu i performanse Megana RS.

Trenutno najsnažniji Megane razvija 218KS i 300 Nm obrtnog momenta, a od 0 do 100 km/h ubrzava za 7,4 sekunde.

Megane RS u Trophy verziji pokreće 1,8 litarski motor s turbopunjačem, koji isporučuje 300KS i 420 Nm obrtnog momenta, tako da mjesta za poboljšanja ima.

Budućnost snažnih hatchback modela s motorima s unutrašnjim sagorijevanjem je neizvjesna, a očekuje se da će Renault predstaviti posljednju i brojčano ograničenu verziju modela kojom će ispratiti Megane RS u istoriju, prenosi "Telegraf.rs".

Tagovi:
 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Biznis klub

  ‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

 • 19:40 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.