Impresivno ocijenjen

Sigurnost na prvom mjestu: Novi Multivan dobio pet zvjezdica na Euro NCAP testiranju

  • Izvor: PR
  • 16.06.2022.11:01

Novi model Volkswagen Privrednih Vozila je impresivno ocijenjen na prestižnom Euro NCAP testiranju u kategorijama sigurnosti pri sudaru i funkcionalnosti sistema za pomoć vozaču.

Kao rezultat dobio je najveći rejting „5 zvjezdica“.

 Izvanredne ukupne ocjene u kategorijama tehnologija za izbjegavanje sudara i sigurnosti pri sudaru

• Visoke ocjene po svim crash test kriterijima

• Pozitivna ocjena za veliki broj sistema za pomoć vozaču

Novi Multivan, koji na tržište Bosne i Hercegovine dolazi slijedeće godine, je već pridobio brojne kupce, kritičare kao i žirije prestižnih nagrada za dizajn, a sada je impresionirao i stručnjake iz Euro NCAP-a. U trećem krugu testiranja ove godine, višenamjensko vozilo iz Hanovera je odlično ocijenjeno na crash testovima i u testovima sigurnosnih sistema što mu je donijelo svih 5 zvjezdica. Ova ocjena garantuje visok nivo sigurnosti pri sudaru i ukazuje na opremljenost velikim brojem tehnologija za izbjegavanje sudara.

Novi Multivan je u standardnoj konfiguraciji opremljen zračnim jastucima za vozača i suvozača, centralnim i bočnim zračnim jastucima u kabini te zračnim zavjesama cijelom dužinom vozila do trećeg reda sjedišta. Zračni jastuci u kombinaciji sa karoserijskom strukturom su ovom redizajniranom poslovnom i porodičnom vozilu donijeli 90% poena u kategoriji sigurnosti odraslih putnika. U najvažnijoj kategoriji koja ocjenjuje sigurnost djece u vozilu su analizirane i različite opcije postavljanja sjedišta za djecu, a kao rezultat Novi Multivan je ocjenjen sa 89%.

Pored sigurnosti putnika i sigurnosti ostalih učesnika u saobraćaju, Euro NCAP posebnu važnost stavlja na sisteme za izbjegavanje saobraćajnih nesreća. Novi Multivan ima preko 25 sistema za pomoć vozaču i svi su pokazali impresivne rezultate na testiranju što je donijelo dodatnih 87% rejting poena u kategoriji „Sigurnosni sistemi“. Više detalja možete naći na www.euroncap.com.

Tagovi: