Stefan Vinkelman otkrio

Stiže električni Lamborghini SUV

 • Izvor: ATV
 • 12.03.2023.19:17

​Izvršni direktor Lamborghinija Stefan Vinkelman je za medije otkrio detalje o budućnosti brenda i njegove planove za elektrifikaciju, piše Autoblog.

Prije svega, potvrđeno je da će 2029. godine u prodaju krenuti električni nasljednik Urusa. Lamborghini je ranije iznosio opšte planove za svoj prelazak na električnu budućnost, ali bez otkrivanja više detalja.

Ove godine će predstaviti i hibridni superautomobil, a to će se u stvari dogoditi kasnije ovog mjeseca kada će Lamborghini predstaviti nasljednika Aventadora.

Takođe, kompanija želi da ima potpuno elektrifikovanu gamu do 2025. godine.

Tokom 2028. na sceni će se pojaviti i prvi potpuno električni Lamborghini u obliku 2+2 super grand tourera. To znači da će električni automobil koji će zamijeniti aktuelni Urus biti drugi Lamborghini EV.

U razgovoru sa novinarima, Vinkelman je rekao da ćemo "28. i 29. godine imati naša prva dva BEV-a. Imaćemo četvrti model, dok danas imamo tri modela. To će biti prvi koji će biti potpuno EV automobil 2028. A onda će 2029. stići novi Urus."

Ovaj potez znači da će posljednja dva Lamborghinija koja će biti potpuno električna biti dve linije brenda koje su najviše fokusirane na performanse. Dok čekamo Aventadorovog nasljednika, Vinkelman je potvrdio i da će zamjena za Huracan zaista biti plug-in hibrid.

Sem toga, Lamborghini već testira i plug-in hibridnu verziju aktuelnog Urusa.

Svi ovi potezi će pomoći Lamborghiniju da postigne svoj cilj drastičnog smanjenja emisije izduvnih gasova.

Vinkelman je posebno istakao da će dva električna vozila pomoći da se smanji emisija za oko 80 odsto u poređenju sa onim što proizvodi danas.

Tagovi:
 • 21:00 Serija: Igra sudbine

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 21:50 Serija: Istine i laži

  Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

 • 22:35 Tema dana

  Informativna emisija u kojoj sa relevantim sagovornicima i stručnjacima iz svih društveno-političkih oblasti razgovaramo o aktuelnim temama, događajima i ličnostima, iznoseći različite uvide i stavove, analize i komentare aktuelnosti iz zemlje i regiona.

 • 22:45 Serija: Red Rok

  Red Rock' je irska kriminalistička serija u režiji Petera McKenna koja prati slučajeve policijske stanice smještene u izmišljeni primorski grad Red Rock u blizini Dablina, te privatne turbulentne odnose gardista i mještana.

 • 23:15 Serija: Bolivar (12+)

  Jedna od najpoznatijih kolumbijskih istorijskih drama i televizijskih serija 'Bolívar, una lucha admirable', što bi u prijevodu značilo 'Bolivar, borba vrijedna divljenja', prati život venecuelanskog nacionalnog heroja Simona Bolivara.