ATV

Češki proizvođač

Stižu četiri nova Škodina modela na struju

 • Izvor: B92
 • 02.05.2023. 10:15

Češki proizvođač će uložiti ukupno 5,6 milijardi evra u e-mobilnost do 2027. godine.

Škoda planira čak šest novih i obnovljenih električnih modela do 2026. godine. Uz temeljno redizajnirana dva modela Enyaq i Enyaq Coupe, u planu su još i jedan karavan, kao i tri SUV-a, mali, kompaktni i veliki (490 cm dužine).

Škoda Auto će do 2027. uložiti ukupno 5,6 milijardi evra u e-mobilnost. Tokom prelazne faze na e-mobilnost, modeli sa modernim i visoko efikasnim motorima sa unutrašnjim sagorijevanjem i plug-in hibridi će i dalje biti oslonac Škodinog asortimana.

Sa novom generacijom Superba i Kodiaqa, osvježenim modelima Octavia, Kamiq i Scala, kao i novim čisto električnim automobilima, Škoda će uskoro ponuditi najraznovrsniji portfolio u svojoj istoriji.

Škoda je takođe objavila digitalne "skulpture" svojih novih automobila.

Na nekim portalima se najavljuje da bi novi kompaktni električni SUV Elroq trebalo da zamijeni Kamiq.

Sve u svemu, za Škodu dolazi uzbudljivo vrijeme sa tehnološkom tranzicijom, ali i "starim" adutima sa benzinskim, dizel i hibridnim pogonima.

Tagovi:
 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Еnergo klub

  Gđe na jednom mjestu dobiti informacije iz energetike, kako globalne, a tako i domaće? Naš novi format ‘Еnergo klub’ pružiće vam relevantne aktuelnosti iz oblasti proizvodnje električne energije.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

 • 19:40 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:42 Sport

  Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.