Kina

Tesla "podivljala" odjednom i ubila dvoje ljudi - UZNEMIRUJUĆE

  • Izvor: Kurir
  • 13.11.2022.21:40

Podivljali automobil marke Tesla ubio je vozača motocikla i srednjoškolku u kineskom gradu Čadžou u južnoj provinciji Guandong.

U ovoj tragediji se desila 5. novembra tri osobe su povrijeđene, a prema navodima policije, uzrok nesreće još nije određen, prenio je "Reuters".

Nesreća se dogodila kada je vozač Tesle po imenu Žan (55) htio da parkira svoj model-Y, kada je iznenada izgubio kontrolu a automobil krenuo velikom brzinom.

Tokom dva kilometra divlje vožnje, automobil je udario dva motocikla i dva bicikla, pri čemu su dvije osobe poginule a tri povrijeđene, javila je domaća novinska agencija "Jimu News".

Saobraćajna policija je isključila mogućnost da je Žan vozio pod dejstvom droge i alkohola i napomenula da će vozilo biti testirano.

Na snimku sa sigurnosnih kamera vidi se kako je automobil odjednom počeo da juri ulicama grada velikom brzinom, a da vozač nije mogao da ga savlada niti da ukoči, prenosi "Kurir".

Saobraćajna policija je saopštila da je neimenovani član porodice 55-godišnjeg vozača rekao da je on imao problema sa papučicom kočnice kada je htio da stane ispred svoje porodične radnje.

Kompanija Tesla se u Kini i ranije suočavala sa tvrdnjama o kvaru kočnica.

Kina je inače Teslino drugo najveće tržište, a kompanija je navela da će sarađivati u daljoj istrazi.

Ovaj tragičan incident je inače izazvao veliku medijsku pažnju u Kini i bio među temama sa najviše pregleda na društvenoj mreži Veibo u nedjelju.

Tagovi: