Њемачка

Због аута остао без палца, па тужио произвођача и постао милионер

  • Извор: Агенције
  • 08.07.2024. 11:47

Остао без дијела прста, али богатији за 1,9 милиона долара, након што је добио парницу против њемачког произвођача аутомобила.

Годвин Боатенг, самозапослени софтверски инжењер, тужио је BMW и тврдио да му је њихов СУВ аутомобил X5 буквално одсјекао врх палца. Све се то десило због врата са аутоматским затварањем, која имају уграђен електромотор.

У јулу 2016. овај Њујорчанин наслонио је десну руку на ивицу благо отворених возачевих врата. Врата су се тада затворила, а палац је остао пригњечен, пише "Ревија Хак".

Никола Тесла предвидио све што се сада догађа

Никола Тесла предвидио све што се сада догађа

Хирурзи нису успјели да споје одсјечени дио са остатком прста. Боатенг је након тога тужиокомпанију за 3 милиона долара, тврдећи да ће губити 250.000 долара годишње као самозапослени софтверски инжењер.

Компанија је прегледала Боатенгов X5 из 2013. и закључила да не постоји проблем са затварањем врата, али и да је упутство за употребу садржало упозорења о вратима.

Случај је затим дошао до суда, да би раније овог мјесеца порота пресудила да BMW исплати Боатенгу 1,9 милиона долара одштете.

Иако је утврђено да компанија није крива за неисправна врата, порота је и даље сматрала да је њемачки произвођач крив за Боатенгову повреду палца.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: