Banj Brdo ostaje pješačka zona!

  • 26.02.2014.13:41

Čuvarska služba na banjalučkom Banj brdu neće biti uklonjena dok ne budu obezbijeđeni tehnički uslovi da zabrana kretanja vozilima i biciklima bude efikasna i bez ove službe.

Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović izdao je naredbu gradskoj Turističkoj organizaciji da, zajedno sa Odsjekom za saobraćaj, predloži tehnička rješenja i mjere prije nego se izvrši povlačenje čuvarske službe sa Banj brda.

"Skupština grada je podržala Program rada Turističke organizacije za prošlu godinu, kojim se predviđa ukidanje čuvarske službe. Smatramo da nije u redu da u Turističkoj organizaciji imamo više čuvara nego turizmologa", naglasio je Gavranović.

On je Srni rekao da ta sredstva treba utrošiti za razvoj turizma, a ne na čuvarske službe, što ne znači ukidanje zabrane kretanja na Banj brdu.

"To je i dalje pješačka zona i tako će i ostati", istakao je Gavranović.

On je dodao da nisu tačne spekulacije o ukidanju zabrane kretanja, a koje se pojavljuju u javnosti.

"Nikada nismo imali namjeru da ukidanjem čuvarske službe ukinemo zabranu kretanja vozilima i biciklima. To je naše najpoznatije pješačko izletište i to će biti i dalje", naveo je Gavranović.

On je rekao da se očekuju i pojačane kontrole policije, dodavši da to neće biti jedine mjere, koje će biti provedene s ciljem zabrane kretanja vozila i biciklista na pješačko izletište.