Banjalučki studenti posjetili Skupštinu Vojvodine

  • 23.03.2018.17:32

Potpredsjednik Skupštine Autonomne Pokrajine Vojvodine Damir Zobenica i generalni sekretar parlamenta Nikola Banjac primili su danas studente Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Banjaluci, kojima su predstavljene njene nadležnosti, način organizacije rada i donošenja odluka, kao i neke od specifičnosti, kao što je službena upotreba šest jezika.

Zobenica je izrazio zadovoljstvo posjetom banjalučkih studenata, istakavši otvorenost pokrajinskog parlamenta za saradnju.

"Važnost današnje posjete ogleda se i u činjenici da studenti dolaze iz Republike Srpske sa kojom imamo dobru saradnju i sa kojom nas povezuju institucionalne, prijateljske i lične veze", rekao je Zobenica novinarima prilikom posjete banjalučkih studenata.

Нови Сад - Зобеница - Бањац

Prema njegovim riječima, posjeta je posebno značajna, imajući u vidu da su mladi Banjalučani gosti Skupštine, gdje se donose za Vojvodinu važne odluke.

"Poznato je da smo nedavno doneli odluku o obrazovanju Poslaničke grupe prijateljstva Skupštine AP Vojvodine sa Narodnom skupštinom Republike Srpske, što veze pokrajine i Srpske čini još čvršćim", podsjetio je Zobenica.

U razgovoru sa banjalučkim studentima bilo je riječi i o izbornom sistemu, simbolima AP Vojvodine, kao i drugim bitnim pitanjima za Pokrajinu i rad Skupštine.

Banjac je upoznao goste o bogatom istorijatu nekadašnje Banovinske palate, kompleksa u kojem se nalaze sjedišta Skupštine AP Vojvodine i Pokrajinske vlade, istakavši da je taj kompleks stvaran skoro punu deceniju, po projektu čuvenog arhitekte Dragiše Brašovana.

U drugom dijelu posjete, Zobenica i Banjac odgovarali su na pitanja studenata iz domena rada Skupštine.

U okviru studijske prakse, studenti iz Banjaluke su u Novom Sadu posjetili više naučnih i kulturnih institucija i gradskih i pokrajinskih organa uprave, kako bi se bliže upoznali o njihovom radu.

(Srna)