Gradiška: Izvorni SDS se ujedinio sa Ujedinjenom Srpskom

  • 17.03.2017.21:58

U Gradišci je večeras održana ujediniteljska skupština Ujedinjene Srpske i Izvorne SDS.

Izvorna SDS od sada će djelovati kao Ujedinjena Srpska, kojoj će se priključiti još šest opštinskih odbora Izvorne SDS.

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić rekao je da se u eri velikih političkih podjela i pritisaka nameće potreba velikog ujedinjenja i udruživanja svih političkih faktora i uglednih ličnosti u veliki projekat koji se zove Ujedinjena Srpska.

"Republika Srpska je nastala iz potrebe da se ujedinjujemo, sabiramo, opstanemo, razvijamo i stvorimo nešto što može da garantuje našu bezbjednost i opstanak na ovim prostorima. Mi smo ponosni što možemo da kažemo da svaki dan napredujemo i što smo našli jednu vrstu vakcine za te najgore srpske bolesti - neslogu i podjele koje su uzrok svih naših propadanja i koje mogu nanijeti veliku štetu Republici Srpskoj", naglasio je Stevandić.

On je istakao da je Ujedinjena Srpska najbolji mogući spoj ljudi koji su počinjali organizovanje srpskog naroda devedesetih godina prošlog vijeka i mladih, uspješnih i obrazovanih ljudi.

Odgovarajući na pitanje novinara da li će se Ujedinjenoj Srpskoj priključiti i Zlatko Maksimović iz Bijeljine, Stevandić je odgovorio da su vrata otvorena za sve, te najavio da će najkasnije za dvije sedmice u Hercegovini biti nastavljen projekat proširenja ove stranke.

Novoizabrani potpredsjednik Ujedinjene Srpske Slavko Dunjić rekao je da će Izvorna SDS od sada djelovati kao Ujedinjena Srpska, kojoj će se priključiti i još šest opštinskih odbora Izvorne SDS.

On je naglasio da se u Narodnoj skupštini Republike Srpske ništa posebno neće mijenjati jer i on i Nenad Stavandić djeluju u istom poslaničkom klubu.

Na ujediniteljskoj skupštini izabrani su novi članovi Predsjedništva Ujedinjene Srpske iz izbornih jedinica jedan, dva i pet.

Iz Izborne jednice jedan u Predsjedništvo Ujedinjene Srpske izabrani su dosadašnji predsjednik Opštinskog odbora Izvorne SDS Gradiška Tihomir Mihajlović i Dunjić, koji je narodni poslanik iz Gradiške.

Iz Izborne jedinice dva u Predsjedništvo Ujedinjene Srpske izabran je Slavko Đukić iz Kotor Varoša, a za člana Predsjedništva iz Izborne jedinice pet izabran je bivši predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske i bivši funkcioner SDS-a Dušan Stojčić, koji je imenovan i za potpredsjednika Ujedinjene Srpske.

Skupštini ujedinjenja Ujedinjene Srpske i Izvorne SDS prisustvovali su i predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Gradiška Zoran Adžić, predsjednik Regionalnog odbora DNS-a Dane Malešević, predstavnici Socijalističke partije i oko 300 simpatizera i delegata Ujedinjene Srpske i Izvorne SDS.

(Srna)