21. jun

Banjaluka obilježava Svjetski dan muzike

  • Извор: СРНА
  • 21.06.2022. 13:26

Akademija umjetnosti i Konfucijev institut Univerziteta u Banjaluci organizatori su obilježavanja u Banjaluci 21. juna - Svjetskog dana muzike, kada se prvog dana ljeta muzika slavi širom svijeta.

Obilježavanje će početi u vrtićima u jutarnjim časovima, dok će od 11 časova program biti realizovan i u Tržnom centru "Delta".

"Učesnici ovogodišnje manifestacije su kamerni orkestar studenti, profesori i saradnici Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci, Kamerni hor 'Kerubini' Konfucijevog instituta, Vokalni ansambl Konfucijevog instituta, 'Taiđi grupa' Konfucijevog instituta, Etno-grupa 'Uzdarja' kulturno-umjetničke sekcije Filozofskog fakulteta i bend 'Balkan ekspres'", rekao je za Radio Republike Srpske dirigent Dušan Urošević.

Večernji program obuhvata nastupe u kamernoj sali Akademije umjetnosti od 18.30, zatim izvođenje muzike na centralnim gradskim ulicama od 19 časova, te koncert na ljetnoj sceni Akademije umjetnosti koji će početi u 20.30.

Svjetski dan muzike slavi se kao prepoznatljiv međunarodni muzički događaj otkako je Ministarstvo kulture Francuske uspostavilo ovaj praznik 1982. godine.

Okupljaju se muzičari, amateri ili profesionalci, koji slave muziku i ističu širinu i raznolikost muzičkih praksi.

Koncerti se održavaju na ulicama, trgovima, parkovima, dvorištima, hodnicima.

Тагови:
  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм