Dva mjeseca

Tužilaštvo traži produženje pritvora za Šojića

  • Извор: СРНА
  • 27.06.2022. 15:35

Tužilaštvo BiH uputilo je prijedlog za produženje pritvora za još dva mjeseca direktoru Službe za zajedničke poslove institucija BiH Draganu Šojiću /61/ koji je pod istragom zbog koruptivnih krivičnih djela.

Pritvor za osumnjičenog zatražen je zbog opasnosti od bjekstva, kao i zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze i uticati na svjedoke ili saučesnike, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

U saopštenju se navodi da su ove mjere predložene da bi se obezbijedilo nesmetano sprovođenje istrage u ovom predmetu, a na današnjem ročištu u Sudu BiH postupajući tužilac detaljno je obrazložio prijedlog za produženje pritvora.

Iz Tužilaštva BiH ranije je saopšteno da je Šojić uhapšen 24. maja na radnom mjestu u zgradi zajedničkih institucija BiH na osnovu dokaza da je počinio grube zloupotrebe položaja i sredstava institucije u kojoj je radio, koristeći ih u privatne svrhe.

Iz Tužilaštva su tada naveli da je Šojić osumnjičen i za neprimjeren i nezakonit odnos prema zaposlenicima navedene službe i kršenje njihovih ljudskih prava, kao ravnopravnih građana i pripadnika konstitutivnih naroda u BiH.

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.