Džaba pregovori opozicije u Sarajevu

U Domu naroda četiri delegata SNSD-a i jedan SDS-a

  • Извор: АТВ
  • 01.12.2022. 19:16

SNSD je dobio četiri delegate u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH. SDS jednog – Želimira Neškovića. Ispred SNSD-a boje Srpske će braniti Sredoje Nović, Snježana Novaković Bursać, Radovan Kovačević i Nikola Špirić.

Maratonske pauze i žestoke rasprave obilježja su prve posebne sjednice. Opozicija se razbjesnila zbog nevažećeg listića za PDP. Neko je, uprkos jasnim uputstvima, umjesto iksa u kvadratić, stavio veliki iks preko naziva stranke. 

PDP je tražio da se listić prihvati, ali po pravilim to nije moguće. Tada su krenuli sa pričom o izdaji. Prije dva dana su išli na noge SDP-u u političko Sarajevo. Danas su im oni krivi za sve.

"Prodajte mu se svi! Stavite cijenu na sebe! Doći ćete vi gospodo iz SDP-a, coćete vi kroz FBiH, ići će Nermin Nikšić. Prodali ste narod koji je glasao za vas is vi iz Pokreta za državu", kaže Nebojša Vukanović, šef Kluba poslanika Liste za pravdu i red u NSRS.

Na to iz Pokreta za državu stiže odgovor u vidu tužbe za klevetu. Poručuju da izdajnike traži u svojim redovima.

"Sutra ćete dobiti jednu tužbu za klevetu i kada dobijem ta sredstva platiću sebi jedan lijep godišnji odmor i dobićete razglednicu sa slikom i napisaću: “Hvala, gospodine Vukane. Na sljedećoj sjednici, na svojoj objavi, ponovo me prozovite, da platim sebi još jedno zimovanje ili skijanje", kaže Mirsad Duratović, poslanik Pokreta za državu u NSRS.

SNSD-ovici se pitaju zašto se opozicija pjeni na njih kada nisu oni ti koji su išli u Sarajevo da pregovaraju s partijama sa sjedištem u drugom entitetu kako da se glasa u Parlamentu Srpske.

Predsjednik Republike Srpske je čestitao delegatima. Vjeruje da će raditi na zaštiti interesa Republike Srpske i pokazati patriotizam i u Parlamentu BiH.

"Obavili smo važan posao, sutra se biraju delegati u Vijeće naroda i time završavamo pretpostavke za formiranje Vlade Srpske. Čim se konstituiše Vijeće naroda možemo da uđemo u formiranje Vlade Republike Srpske i to je nešto što govori o efikasnosti kojom se služimo kako bismo završili i implementirali izborne rezultate u veoma efikasnoj procedure", rekao je Dodik.

I nakon što su se izabrali delegati, nije bilo ništa manje zanimljivo u sali. 

"Vidite gospodina Hurtića kako je stavio crvenu kravatu, mora da mu je Obren izabrao. Već je spreman za ministra. Tipična nijansa, pogledajte, boja njegove kravate ista boja SNSD-a. Već se uklopio", rekao je Vukanović.

"Gospodine Vukane, ja razumijem da Vi nemate modne ikone. Ako Vas baš interesuje, crvena je kravata, crvene su čarape i crvene su bokcerice. Ako Vas dalje interesuje, vjerujte da neću pokazivati", odgovorio je poslanik Pokreta za državu SEvlid Hurtić.

Sudeći prema onome što se danas moglo vidjeti, ovaj saziv će itekako imati šta da pokaže narodu koji ga je birao. 

Тагови: