Prijem

Njegovati ideju prosvetiteljstva Svetog Save, akademska zajednica na usluzi Srpskoj

  • Извор: СРНА
  • 27.01.2023. 15:06

Članovi akademske zajednice dali su doprinos prilikom stvaranja i očuvanja Republike Srpske, kao i saradnici fakulteta i studenti, rekao je rektor Univerziteta u Banjaluci Radoslav Gajanin na prijemu na Fakultetu političkih nauka povodom Dana Republike Srpske i slave Svetog Save.

"Dali su doprinos i u očuvanju svih nadležnosti zagarantovanih Dejtonskim mirovnim sporazumom. Smatramo da članovi akademske zajednice treba da i dalje utiču i diskutuju na sve teme o izazovima sa kojima se Republika Srpska suočava sada i u budućnosti", rekao je Gajanin.

Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Željko Budimir istakao je da Srbi, slaveći Svetog Savu, prave most između duhovne i intelektualne tradicije.

"Ono što je potrebno svim Univerzitetima i svim školama je da slavimo ljude koji su postavili temelje prosvetiteljstva i visokog obrazovanja, a to je svakako ličnost Svetog Save", naveo je Budimir.

On je istakao da ja važno poslati poruku zajedništva ali i podsjetiti na vrijednosti za koje su se borili preci – za društvo, obrazovanje i kompletnu zajednicu.

Prijemu na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci prisustvovali su predstavnici Univerziteta u Banjaluci i fakulteta, Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske, studenti i drugi gosti.

Prije početka u amfiteatru Fakulteta su izvedene himne Republike Srpske i Svetom Savi.

  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Прича се

    Политичка, дебатна емисија доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.