Vidovdanska vožnja

"Noćni vukovi" okupili se u Brčkom

  • 26.06.2019. 19:38

Trodnevna tura pod nazivom "Vidovdan 2019 - putevima Srpske" u organizaciji "Noćnih vukova" iz Srpske, Rusije, Crne Gore i evropskih zemalja, počelo je okupljanjem u Brčkom u etno-selu "Brezička dolina".

U Brčkom će "Noćni vukovi" boraviti do sutra, kada će, nakon što u ovom gradu na Spomenik sprskim braniocima u 8.45 časova polože vijence, nastaviti put preko Kotromanićeva do Spomen-područja Donja Gradina. 

Na Vidovdan, 28. juna, u Banjaluci položiće vijence na spomenik "12 beba" i prisustovati obilježavanju Vidovdana - krsne slave Vojske Republike Srpske u manastiru Osovica kod Srbca. 

"Već šesti put organizujemo ovu Vidovdansku vožnju, pod nazivom `Putevima Srpske` i svake godine organizujemo to da okupljanje bude 26. u Brčkom, a onda 27. polazimo dalje sve u zavisnosti od toga gdje se održava slava Vojske Republike Srpske", rekao je potpredsjednik ogranka "Noćnih vukova" iz Republike Srpske Goran Tadić. 

Slobodan Bašić iz ogranka "Noćnih vukova" iz Srbije dodao je da su uvijek u Srpskoj za Vidovdan. 

"To je veliki praznik za sve nas i to je prilika da se okupimo, da se družimo, vozimo i da se prisjetimo onih koji su dali svoje živote za Republiku Srpsku. Tu smo i da ukažemo čast i poštovanje prema srpskim žrtvama iz prošlosti i da vedrije gledamo u budćnost", naveo je Bašić.