"Kapetan Miša Anastasijević"

Priznanje za Željeznice Republike Srpske

  • Извор: АТВ
  • 26.01.2023. 19:35

Željeznice Republike Srpske dobitnik su nagrade „Kapetan Miša Anastasijević“. Dodjeljuje se za doprinos u oblastima od privrede do umjetnosti.

Preduzeće, koje je u postupku restrukturisanja, prepoznato je kao značajan privredni subjekat regije i Srpske, kažu u Željeznicama. 

"Nagrada za svaki kolektiv znači, tako i ova za Željeznice koje su trenutno u novoj organizaciji i načinu poslovanja koje će biti  sprovedeno do kraja ove godine“, izjavio je Slađan Jović, generalni direktor Željeznica  Republike Srpske.

Na području dobojske regije podijeljeno je 15 nagrada. One za lidera u preduzetništvu, te primjenu digitalizacije, pripale su derventskim preduzećima,  koja su izvozno orijentisana.

"Posluje od 2005 godine i trenutno zapošljava 320 radnika i naši izvozi su svi vezani za najveće autoindustrije i kompanije u Evropskoj uniji“, kaže Zoran Tošić, Mreža network Derventa.

"Firma je osnovana u Derventi 2008. godine, bavimo se proizvodnjom istegnutih metala koji se koriste u arhitekturi, industriji, autoindustriji, raznim granama privrede”, rekao je Nemanja Milanković, Metal Tehnologija.

Izazova za privredu je više nego ikada. Demografska slika je nepovoljna, a odnos prema potrošnji se mijenja, kažu privrednici. 

“Imate sada situacju da ćemo biti prinuđeni da ćemo ono što smo nekada olako kupovali, da radimo neke stavri koje su bile neophodne, da se odričemo toga da bismo uspjeli da preživimo, da možemo da planirmao nešto za budućnost, ali najveći poblem definitvno će biti nedostatak radnika“, poručio je Radovan Pazurević iz Regionalne privredne komore Doboj.

Osim privrednika dobjske regije, priznanje su dobile i institucije, pojedinci i zdravstvene ustanove. Dodjeljuje se u saradnji sa Privrednom komorom.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)