Bore se sa klizištem

Motike: Mještani zabrinuti zbog lošeg puta

  • Извор: АТВ
  • 30.11.2022. 19:22

Mještani Motika muku muče sa klizištem i nakon godinu dana. Obećanja Gradske uprave po ko zna koji put ostala su samo slovo na papiru. Put kojim svakodnevno prolaze u veoma je lošem stanju što dodatno otežava saobraćaj i ugrožava bezbjednost pješaka. Sve je priča Dragan Petrić započeto prije izbora, međutim mašina već unazad dva i po mjeseca nema.

"Evo pogledajte kakav je put. Snijeg kad padne imate ove šahtove, male kočiće tu će autra stradati. Za pješake nije bezbjedno nije ni malo dobra situacija. Sve su uradili neplanski jer je raskopano sve u komadu. Ovo uopšte nije trebalo sad dirati. Trebali su uraditi dionicu od Pavlović mosta do petlje da se može normalno funkcionisati sa saobraćajem", kaže Dragan Petrić, mještanin Motika.

Veliki problem za naselje, koje je od centra udaljeno samo oko četiri kilometra stvaraju i neredovne autobuske linije. 

Osim problema sa putem ovdje u Motikama imaju problem i sa neredovnim autobuskim linijama. Autobusi vikendom idu na svako dva sata i preusmjeravaju se na Ljevičansku ulicu koja je pod velikim nagibom što će kažu ovdje stvoriti veliki kolaps tokom zimskog perioda.

Upravo se takvog kolapsa priča Dragan najviše i plaše. Aletranitvnog pravca nemaju.

"Sad kad krene snijeg saobraćaj se odvija gore preko Ljevičanske ulice gdje je nemoguće se mimoići kad ima autobus ili neki kamion mislim tu će biti svega", kaže Dragan Petrić, mještanin Motika.

Ništa novo, kažu iz SNSD-a. Nije prvi put da Gradska uprava nešto obeća i ne završi kako treba. 

"Nadležno odjeljenje, gradska administracija u prethodnom periodu obećavala da je dotjerala putna infrastruktura, klizište, rupe na putevima da je to stvar prošlosti, međutim ono što je činjenica da je stanje u mjesnoj zajednici Motike nikad gore", kaže Bojan Pećanac, odbornik SNSD-a u banjalučkoj Skupštini. 

Iz Gradske uprave danas za ovu temu nisu imali vremena. Na pitanja koja smo im poslali o problemu u Motikama nisu odgovorili.

Тагови:
  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок