Načelnik opštine

Runić: Od kantonalnih vlastI ne dobijamo ni ono što nam sleduje prema zakonu

  • Извор: СРНА
  • 15.12.2022. 08:33

Opština Drvar od kantonalnih vlasti ne dobija ni ono što bi trebalo prema zakonu od redovnih prihoda, a za putnu infrastrukturu nije dobila nijednu marku ni od Uprave za puteve, rekla je Srni načelnik opštine Dušica Runić.

Runićeva je dodala da ovoj opštini, umjesto da daju, nameću ono što znaju da ne može u kratkom roku ispuniti prema njihovoj metodologiji samo da ne dobije ništa.

Kantonalna Uprava za puteve saopštila je da nisu u mogućnosti da u skorije vrijeme vlastitim prihodima finansiraju obimniju rekonstrukciju bilo kojeg puta, pa tako i regionalnog putnog pravca Glamoč - Drvar, koji je izuzetnog značaja za srpska povratnička sela.

Jelka Vranješ iz Glamoča rekla je Srni da je srpskim povratnicima u ove dvije opštine veoma bitno da se asfaltira regionalni makadamski put koji ih povezuje.

"Nama, srpskom narodu u Glamoču veoma je bitna konekcija sa Drvarom, jača i aktivnija saradnja komunikacija i u privrednom, ekonomskom i političkom, a i u međuljudskom odnosu. Nečija zla namjera je da se spriječi povratak srpskog stanovništva u krajiške opštine i da se pokidaju međuljudske veze", rekla je Vranješeva.

Drvar i Glamoč jedine su dvije opštine u Federaciji BiH koje su spojene makadamskim putem dužine dvadesetak kilometara.