Evroliga

Partizan srušio Zvezdu, dramatična završnica

  • Извор: АТВ
  • 27.01.2023. 21:21

Košarkaši Partizana bili su bolji od Crvene zvezde 79:78 u 21. kolu Evrolige.

Ekipa Željka Obradovića revanširala se vječitom rivalu za poraz u prvom dijelu sezone.

Krajnji rezultat govori da je hala Pionir gorjela u samoj završnici koja je ipak pripala crno-bijelima.

Obradovićeva ekipa startovala u prvoj četvrtini odlično, dobili su je sa 20:18. A onda su u četvrtoj napravili dovoljnu rezultatsku razliku koja ih je spasila u ovom meču.

Domaćina u Beogradu u ovom derbiju dobili su sa 25:19. Onda je uslijedila bolja igra crveno-bijelih koji su treću četvrtinu 17:12, nakon čega je uslijedila dramatična četvrta koju zvezda dobija, ali nedovoljno za pobjedu.

Minut prije kraja Partizan je imao 74:71. Tri boda prednosti i dva slobodna bacanja Egzuma. Ipak, Australijanac iskorišćava samo jedan slobodan šut, a brza kontra Zvezde smanjuje razliku na 75:73 na 46 sekundi do kraja.

Šest sekundi do kraja Partizan je imao dva poena prednosti. Sudije su gledale da li je bilo Egzumovog faula u napadu, ali su dosudile faul na drugoj strani, Lazića nad Egzumom.

Australijanac će imao dva slobodna bacanja koja je ovaj put iskoristio. Na sreću Partizana tada je rezultat 79:75, a Nedović u posljednjoj sekundi postiže trojku koja je opet bila nedovoljna za produžetke.

Najbolji u dresu crveno-bijelih bili su Vildoza sa 26 i Nedović sa 23 koša.

Egzum je predvodio Partizan sa 20 poena.

Partizan je ovom pobjedom prestigao Zvezdu, ali su oba srpska tima daleko od fajnl-fora. Partizan je 11, dok je Zvezda 12. na tabeli. Prvi na tabeli je Real Madrid sa 14 pobjeda, a prati ga Olimpijakos sa 13.

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.