Tu tužbama nije kraj

Petrol tuži Hrvatsku: Zbog ograničavanje cijene goriva izgubili 45.7 miliona evra

  • Извор: Вечерњи.хр
  • 27.12.2022. 17:37

Petrol je izračunao da su mu mjere Plenkovićeve vlade kroz regulaciju maloprodajnih cijena naftnih derivata koja traje od 7. februara stvorile gubitak od 45.7 miliona evra.

Prilično burna skupština firme Petrol održana je dana u Ljubljani. 

Na njoj je najavljena mogućnost da ta slovenačka energetska kompanija podigne tužbu protiv Hrvatske zbog mjera koje je vlada RH donijela u cilju ograničavanja cijena goriva, prenosi Večernji.

Petrol je izračunao da su mu mjere Plenkovićeve vlade kroz regulaciju maloprodajnih cijena naftnih derivata koja traje od 7. februara stvorile gubitak od 45.7 miliona evra što je razlika obračunate bruto dobiti za isto razdoblje prošle godine kada nije bilo mjera Vlade.

Naveli su i da još čekaju obračun štete sudskog vještaka za finansije i računovodstvo i ovlaštenog revizora, koji očekuju do 15. februara. U tom bi periodu trebali i Državnom tužilaštvu RH podnijeti prijedlog za mirno rješavanje spora. Ako se stvari ne budu mogle riješiti mirnim putem podići će tužbu.

Objavili su i kako u srijedu od 12 do 13 sati pumpe Petrola i Croduxa neće raditi iz protesta zbog ograničavanja cijena goriva jer, kako kažu, te mjere ugrožavaju snabdijevanje. Pumpe na autoputevima će biti izuzetak, a radit će i za hitne službe i na nautičkim servisima.

Iz Petrola su poručili kako to ne rade na štetu građana već kao pobunu protiv mjera Vlade RH te kako su odabrali to vrijeme da što manje ometaju građane.

Najavili su i pravni obračun sa slovenačkom vladom zbog mjera ograničavanja cijena goriva.

Predsjednica Uprave Petrola Nada Drobne Popović iznijela je na Skupštini najavu kako će Petrol odštetu, ako bude potrebno, tražiti i na sudu Evropske unije.

Тагови:
  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.