Kosta del Sol

Penzioner sa Alchajmerom nasmrt izbo suprugu: Policija pronašla jeziv prizor u ljetovalištu

  • Извор: Телеграф
  • 16.11.2022. 17:05

Britanski penzioner koji boluje od Alchajmera uhapšen je zbog sumnje da je nasmrt izbo svoju suprugu "kuhinjskim nožem" u mahnitom napadu u Kosta del Solu, prenosi DailyMail.

Policija je u petak uveče požurila na imanje u ljetovalištu Benalmadena u Malagi kada je žena (69), takođe Britanka, pozvala policiju i navela da ju je njen 80-godišnji muž izbo nožem četiri puta - prije nego što se telefonska linija iznenada prekinula.

Policajci su stigli u stan, u zgradi Maite-1 na aveniji Antonio Mačado, da bi je pronašli mrtvu na podu trpezarije sa više od 20 uboda nožem, dok je njen osumnjičeni ubica ležao na njihovom krevetu.

Suprug, koji još nije imenovan, ispitan je u dnevnoj sobi kuće vredne 130.000 funti prije nego što je uhapšen. On se sada nalazi u lokalnoj stanici Nacionalne policije.

Rečeno je da boluje od Alchajmerove bolesti, prema uglednom nacionalnom listu El Espanol.

Komšije se danas prisjećaju dramatičnog trenutka kada je policija stigla na lice mjesta, dok su uzalud pokušavali da razbiju ulazna vrata prije nego što su ušli kroz zadnji ulaz.

Žrtva, koja još nije identifikovana, navodno je prethodno prijavila svog muža policiji za zlostavljanje u najmanje dva navrata.

Prema DiarioSur-u, ona je ranije ove godine podnijela zvaničnu žalbu, poznatu kao "denuncia". Međutim, ona to nije pratila kod pravosudnih organa, koji su mogli naložiti prijavu za policijsku zaštitu.

Ulazna vrata jednokrevetnog apartmana na prvom spratu su u subotu zalepljena policijskom trakom, sa znakom upozorenja na kojem je pisalo 'Ne ulazite'.

Okvir vrata je bio teško oštećen, što je bio jasan znak da su policajci koji su reagovali na hitni poziv pokušali da uđu.

Komšija para u 12-spratnom stambenom bloku iz 1970-ih, koji gleda na šetalište na obali Benalmadene, potvrdio je da je policija neuspješno pokušala da razbije vrata prije nego što je dobila pristup preko drugog ulaza.

- Oni žive ovdje godinama, vjerovatno oko 30 godina. Čuo sam da su oboje bili pijanci, a policija je i ranije bila tu da se pozabavi, pretpostavljam, domaćim sporovima. U ovom bloku živi mnogo stranaca i znam da su pomagali pridošlicama da se snađu ovde. Nikada nisam video mlađe ljude u posjeti koji bi mogli da budu rođaci i rečeno mi je da su već odlučili da poklone svoj stan utočištu za životinje kada budu umrli - dodao je.

Drugi komšija je rekao da nije čuo viku ili svađu prije dolaska policije.

- Pokušali su da razbiju vrata, ali nisu mogli da prođu kroz njih i na kraju su ušli kroz zadnji ulaz. Tako je užasno što se završilo na ovaj način - naveo je on.

Alarm se prvi put oglasio oko 22.30 u petak kada je žrtva očajnički pozvala policiju, rekavši da je izbodena nekoliko puta prije nego što se telefon ugasio. Dobro obavješteni izvor naveo je da je rekla da ju je izbo njen muž i da je policija mobilisana zajedno sa drugim hitnim službama, ali su ženu našli mrtvu kada su stigli.

Drugi je rekao da se smatra da osumnjičeni pati od demencije ili Alchajmerove bolesti, iako još nema zvanične potvrde. Očekuje se da će biti izveden na sud u narednih 48 sati kako bi ga sudija mogao ponovo ispitati na zatvorenom ročištu.

Sudija će morati da odluči da li će ga zadržati u zatvoru do istrage koja je u toku ili će ga poslati u psihijatrijsku ustanovu ako se potvrdi da pati od mentalnog ili moždanog poremećaja. Od policije još nije bilo zvaničnog komentara o incidentu. Portparol Nacionalne policije u Malagi potvrdio je da se nemili događaj odigrao u subotu oko 22.30 časova.

- Žrtva je zadobila nekoliko uboda nožem oštrim oružjem. Osumnjičeni je uhapšen. Izgleda da ima psihološku bolest sa kognitivnim oštećenjem i Alchajmerovu bolest - naveo je.

Тагови: