Kijev

Šef ukrajinskih obavještajaca tvrdi: Putin neće još dugo

  • Извор: Телеграф
  • 27.06.2022. 17:35

Predsjednik Rusije Vladimir Putin boluje od više "teških" bolesti i ima manje od dvije godine života, tvrdi šef ukrajinske obavještajne službe.

General major Kirilo Budanov kaže da su špijuni iz Kijeva, koji su se infiltrirali u Kremlju, došli do ovih saznanja.

"Putin neće još dugo", rekao je Budanov, prenosi "Daily Mail", pozivajući se na "USA Today".

Zdravlje ruskog predsjednika predmet je spekulacija posljednjih nekoliko mjeseci, pogotovo otkako je snimljen kako se grčevito drži za sto tokom sastanka sa ministrom odbrane Rusije Sergejem Šojguom.

Ranije ovog mjeseca navodno su Putinu klecale noge dok je držao govor u Moskvi. Putin je prisustvovao ceremoniji dodjele odlikovanja u Kremlju, a činilo se da je veoma nestabilan. Lider Rusije se klatio naprijed-nazad uoči svog govora, dok je Nikita Mihalkov primao nagradu.

Ove tvrdnje ukrajinskog obavještajca dolaze nekoliko dana nakon što je izvor iz Kremlja rekao kako su, navodno, Putinu ljekari savjetovali da nema "duže nastupe" u javnosti, a nakon što se razbolio poslije rasprava sa visokim vojnim zvaničnicima.

"Ruski predsjednik je osjetio 'slabost i vrtoglavicu' dok je ustajao od stola poslije nedavne video konferencije sa savjetnicima i vojnim vođama", objavljeno je na Telegram kanalu General SVR.

Putinovi "nesigurni koraci" i naduveno lice i vrat rasplamsali su govorkanja da je prvi čovjek Rusije bolestan, a stanje mu se navodno pogoršalo otkako je počeo sukob u Ukrajini.

Navodno je Putin u aprilu trebalo da ima i operaciju zbog kancera.

Pričali su i da boluje od Parkinsonove bolesti i da ima "šizofrene simptome".

U međuvremenu, stručnjak sa Kraljevskog koledža u Londonu, Majkl Klark, rekao je za "Sky News" ranije ovog mjeseca da misli da je Putin hipohondar.

"On će 7. oktobra napuniti 70 godina. Poznato je da je stavio prilično botoksa, uvijek kažem da pokušava da se balzamira dok je još živ – on zaista uzima puno botoksa. Kreće se okolo sa doktorima, poznato je da postoji mali tim ljekara koji su uvijek oko njega, a priča se da često napušta sastanke da bi otišao i konsultovao se sa nekim. Sumnjam da je on samo hipohondar, da budem iskren", rekao je Klark.

Jedan pripadnik FSB-a je takođe stanje predsjednika Putina opisao kao "težak oblik progresivnog kancera", kako se sve više spekulisalo da Putin boluje od neke teške bolesti.

Razgovor o neizlječivoj bolesti ruskog lidera pojavio se kao dio tajne poruke ruskog agenta bjeguncu i bivšem agentu FSB Borisu Karpičkovu.

U poruci je navodno stajalo da Putin odbija da nosi naočare zbog straha da bi tako "priznao slabost", a da se sada "nekontrolisanim bijesom" obrušava na svoje podređene.

Drugi izvori su takođe nagovještavali loše zdravstveno stanje ruskog lidera, upozoravajući da nije u stanju da zadrži koncentraciju tokom dužeg vremenskog perioda, a da ne pravi pauze "za liječenje".

Kristofer Stil, bivši službenik MI6 u Rusiji, objasnio je da je Putina stalno nadgledao i pratio tim ljekara, dok glasine o novom "planu nasljeđa" u Kremlju nastavljaju da se kovitlaju.

Govorkanja o Putinovom zdravlju počela su prije oko dvije godine, kada se spekulisalo da ima i Parkinsonovu bolest i rak, a ponovo su oživjela nakon odluke da se otpočne specijalna operacija u Ukrajini.

Kremlj nije komentarisao najnovije navode o Putinovom zdravlju, ali redovno demantuje da predsjednik Rusije ima bilo kakve tegobe.

Na Telegram kanalu General SVR prošle nedjelje je objavljen post u kojem je stajalo daje Putin operisan u noći između 16. i 17. maja.

Navodno su njegovi ljekari insistirali da bude odmah operisan, a intervencija je prošla dobro, prenosi "Telegraf.rs".

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.