Član Glavnog odbora SNSD-a

Aulić: Što se CIK više iživljava nad Srpskom, građani sve odlučniji da brane svoju izbornu volju

 • Izvor: Banjaluka.net
 • 20.10.2022.13:21

Opozicija (u) Republici Srpskoj iza sebe ima CIK BiH, nelagalnog (Kristijana) Šmita, zapadne ambasade i političko Sarajevo, a jedino što im nedostaje je podrška građana Srpske i zato uz pomoć svojih mentora i koalicionih partnera iz CIK-a na sve načine pokušavaju da ospore jasno izraženu izbornu volju naroda u Republici Srpskoj, naglasio je član Glavnog odbora SNSD-a Saša Aulić.

"Zbog toga bi novi izbori koje priprema CIK s jedne strane bili dodatno urušavanje pravnog poretka i svih mogućih normi izbornog zakonodavstva, ali sa druge strane sjajna i jedinstvena prilika da na političko smetljište pošaljemo i još ubjedljivije porazimo one koji pokušavaju da se domognu vlasti uz pomoć dokazanih neprijatelja Srpske", istakao je Aulić.

On je naglasio da je SNSD protiv kršenja zakona i pravnog iživljavanja koje sprovodi CIK, ali grdno se varaju oni koji misle da se bilo ko u SNSD-u boji novih izbora.

"Jedino pitanje je šta će CIK uraditi u tom slučaju i kolika razlika je potrebna da shvate da peta kolona oličena u opoziciji (u) Republici Srpskoj nema ni teoretsku šansu da se domogne vlasti, sve i da izbore ponavljaju svakih mjesec dana", naveo je Aulić.

U slučaju ponovljenih izbora, dodao je on, izbor nikada ne bi bio lakši i bio bi do kraja ogoljen - ili patriotska vlast koja misli svojom glavom ili okupacija Srpske od Šmita i zapadnih ambasada, posredstvom podaničke opozicije, ili jačanje institucija Srpske ili potčinjavanje političkoj Baščaršiji, ili opstanak ili nestanak Republike Srpske.

"Ne bojimo se CIK-ovog nelegalnog brojanja, niti se bojimo ponovnog prebrojavanja na izborima. Narod je 2. oktobra jasno pokazao da je uz SNSD, da je uz Milorada Dodika i Željku Cvijanović, a svaki naredni put pokazaće isto, samo još ubjedljivije. A CIK samo neka radi svoj posao. Što se više i duže iživljavaju nad Republikom Srpskom, naši građani biće sve odlučniji da odbrane svoju izbornu volju", naveo je Aulić u autorskom tekstu za portal "Banjaluka.net".

Ako misle da će ovom institucionalnom revolucijom pomoći svojim saveznicima iz opozicije, istakao je Aulić, neka samo nastave tim putem. 

"Mi smo spremni", poručio je on.

 • 14:50 Serija: Igra sudbine (R)

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 15:40 Serija:Prevrtljivo srce

  Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Biznis klub

  ‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.