Ko gubi ima pravo da se ljuti

Borenović nakon preranog slavlja: Šta se desilo?

  • Izvor: ATV
  • 03.10.2022.12:18

PDP, Branislav Borenović i Jelena Trivić istrčali su sinoć dosta rano pred rudu, iako stara poslovica kaže da se to ne radi.

Oko ponoći su, PDP-ovci, bez strpljenja da sačekaju rezultate iz svih krajeva Srpske, objavili pobjedu Jelene Trivić, njihovog kandidata za predsjednika Republike Srpske.

I dok je Crnadak mudro zaobilazio brojeve i procente, Borenović se nije tako ponašao. 

Predsjednik PDP-a je tokom svakog obraćanja novinarima i javnosti govorio o ubjedljivoj prednosti Trivićeve, međutim stvarnost ih je brzo demantovala.

"Mi ne odustajemo. Ono što smo sinoć objavili je tačno. Razlika je govorila. Šta se desilo tokom noći, ispitaćemo i istražićemo. Pravna borba će trajati. Odustati nećemo. Osjetila se podrška Jeleni Trivić. Pravni tim priprema ozbiljne pravne radnje", rekao je Borenović na današnjoj konferenciji za novinare, ne objašnjavajući zbog čega su samoproglasili pobjedu, bez da sačekaju zvaničnu objavu Centralne izborne komisije.

Nakon sinoćnjeg javnog brukanja i svejsne manipulacije u pogledu izbornih rezultata, Borenović je trajno izgubio bilo kakvu relevantnost na političkoj sceni Republike Srpske.

Podsjećamo, Borenovića su sinoć ismijali i korisnici Tvitera.

Oni su na pomenutoj društvenoj mreži poručili da je predsjednik PDP-a ponovo, kao i 2018. godine, igrao se sa brojevima i procentima koji nisu tačni.