Predsjednik SNSD-a

Dodik: Krivične prijave protiv članova CIK-a, nećemo prihvatiti ponavljanje izbora

 • Izvor: ATV
 • 11.10.2022.11:41

Lider SNSD-a Milorad Dodik najavio je da će danas biti podnesene krivične prijave protiv članova Centralne izborne komisije pojedinačno.

"Podnijećemo krivične prijave protiv svih članova CIK-a pojedinačno jer smatramo da su onemogućili pravni postupak. Način da zabraner da se pravno može reagovati na njihovu odluku govori da nisu u pravu", rekao je Dodik.

Istakao je da su izbori bili legitimni i legalni što je potvrdio OSCE i drugi posmatrači.

"Sve ovo što se dešava je manipulacija. Izbori ne mogu da budu predmet sumnje", rekao je Dodik nakon sjednice Izvršnog komiteta.

"Manipulacije su brojne. Kruži snimak o paljenju glasačkih listića što je podmetanje. Lako se može utvrditi da je to simulacija i postavlja se pitanje zašto to nije ranije objavljeno", naglasio je.

Govoreći o pričama da je na mnogim mjestima njegova protivkandidatkinja imala 0 glasova, Dodik je upitao zašto se ne priča o tome da je bilo više biračkih mjesta na kojima on nije dobio nijedan glas.

"Na 51 izbornom mjestu nisam dobio nijedan glas, a gospođa protivkandidatkinja Jelena Trivić na 34 nije dobila", rekao je.

Kategorično je poručio da SNSD neće prihvatiti ponavljanje izbora.

Ponovio je da je CIK prekršio zakon.

"Zakon kaže da CIK može da provodi samo izbore za nivo BiH, to jest za Parlamentarnu skupštinu i Predsjedništvo. Član 1.1. pročitajte i vidjećete da oni nemaju pravo to da provode. Pozivam ljude da se okupimo oko Republike Srpske, ovo je njihov način da predstave Republiku Srpsku kao problem... Nemamo povjerenje u CIK, potpuno je politički motivisana, u funkciji nekih politika urušavanja Republike Srpske", rekao je.

Ponovo je poručio da je snimak koji se pojavio montiran i da će policija to istražiti.

"Vide se samo listići i ruke i ništa drugo. Policija će krenuti u opsežnu istragu. Ne vidi se ni koje biračko mjesto niti išta", rekao je.

Tagovi:
 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Metar moga sela

  Marin Marinković, dugogodišnji urednik i TV lice, poći će putevima sela u cijeloj Republici Srpskoj, zavirti u domove vrijednih domaćina, otkriti tradiciju i pustiti glas naroda da opiše svoj život i rodnu grudu.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

 • 19:40 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:42 Sport

  Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.