Minimalna odstupanja

Novaković Bursać: Rezultati kontrolnog brojanja glasova prate objavu CIK BiH

 • Izvor: Srna
 • 16.10.2022.14:39

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Snježana Novaković Bursać izjavila je da kontrolni rezultati brojanja glasova sa proteklih izbora prate ono što je do sada objavljeno na stranici Centralne izborne komisije BiH.

Bursaćeva je rekla Srni da su prema podacima koje SNSD kontinuirano dobija od svojih posmatrača do sada prekontrolisani podaci iz Bijeljine i Banjaluke.

"Kada je riječ o Bijeljini, tu su pronađena minimalna odstupanja, a što se tiče Banjaluke, osim jednog mjesta gdje je kandidatu SNSD-a za predsjednika Republike Srpske Miloradu Dodiku upisana nula, primijećeno je još nekoliko odstupanja i SNSD je preduzeo odgovarajuće aktivnosti u tom pravcu", istakla je Bursaćeva.

Ona je navela da je prilikom obrade podataka iz Banjaluke na jednom biračkom mjestu Dodiku bila upisana nula umjesto 157 glasova.

"Zahvaljujući pravovremenoj reakciji naših posmatrača ta greška je ispravljena. Ostaje nam da budno pratimo proces i da dokažemo ono što tvrdimo od početka da je izborni proces bio uredan", zaključila je Bursaćeva.

U Glavnom centru za brojanje glasova u sarajevskoj "Zetri" danas popodne trebalo bi da počne otvaranje vreća i kontrolno brojanje glasova sa birališta iz Doboja, a potom slijedi brojanje glasova iz Prijedora, rečeno je jutros Srni u Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) BiH.

Otvaranje vreća i kontrolno ponovno brojanje glasačkih listića po službenoj dužnosti na svim redovnim biračkim mjestima u Republici Srpskoj za nivo predsjednika i potpredsjednike Srpske obavlja se od četvrtka, 13. oktobra na osnovu naredbe CIK-a. Protiv ove naredbe glasao je član CIK-a Vlado Rogić.

 • 12:35 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 12:50 Imate riječ sa Milijanom Kos (R)

  Novi format. Dobro poznato lice. Oči u oči. 'Imate riječ' sa Milijanom Kos srijedom u 20 časova.

 • 13:55 Vijesti

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 14:00 Serija: Istine i laži (R)

  Priča prati dvije porodice, Božić i Isidorović, čiji životi i sudbine se prepliću, a cijelu priču nadopunje paleta ineresantnih likova; svi prolaze kroz situacije u kojima se suočavaju sa ljubavlju, onom uzvraćenom i neuzvraćenom, sa izdajom, lažima, intrigama i tajnama.

 • 14:50 Serija: Igra sudbine (R)

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 15:40 Serija: Prevrtljivo srce

  Jedna od najgledanijih turskih serija sa gotovo pa nemogućnom ljubavnom pričom neće vas ostaviti ravnodušnim.