Optimistični

Opozicija priželjkuje nove izbore

 • Izvor: Srna
 • 21.10.2022.18:01

Šarović je izrazio uvjerenje da će CIK nakon ponovnog prebrojavanja donijeti odluku o ponavljanju izbora.

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović istakao je da su u opoziciji danas veći optimisti nego prije nekoliko dana kada je riječ o ponovnom prebrojavanju glasova za nivo predsjednika Republike Srpske, dodajući da bi politički željeli da izbori budu poništeni i da se krene u nove, ali da je ta odluka na Centralnoj izbornoj komisiji /CIK/ BiH.

"Na 850 biračkih mjesta do sada prebrojanih naši posmatrači su zabilježili 660 grešaka", rekao je Šarović u Istočnom Sarajevu na konferenciji za novinare kojoj su prisustvovali predsjednik PDP-a Branislav Borenović, kandidat PDP-a za predsjednika Republike Srpske Jelena Trivić i predsjednik Liste "Za pravdu i red" Nebojša Vukanović.

Borenović je poručio da neće odustati, te je ponovio da je jedino logično rješenje ponavljanje izbora.

Trivićeva je rekla da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao na stabilizaciju u Republici Srpskoj i da nikome ne trebaju "srpsko-srpski sukobi".

"Mi smo imali dva mirna protestna okupljanja. Nismo pozivali ni na šta osim na ustavna prava iskazivanja volje nezadovoljstvom rada institucija", rekla je Trivićeva.

Vukanović je rekao da opozicija ne planira nikakve proteste, ni okupljanje ispred CIK-a, te pozvao institucije da rade svoj posao.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Biznis klub

  ‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

 • 19:40 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.