ATV

Šekovići

SDS-ov predsjednik OIK: Izborni materijal je uredno zaprimljen i proslijeđen CIK-u

  • Izvor: ATV
  • 24.10.2022. 12:43

Predsjednik Opštinske izborne komisije Šekovići i član SDS-a Miloš Jevtić, kaže za ATV da je glasački materijal uredno zaprimljen i proslijeđen za CIK iz ove izborne jedinice, što ponovo otvara mogućnost da su malverzacije sa izbornim materijalom odrađene u Sarajevu.

"Kod nas je sve prošlo bez problema. Materijal smo uredno zaprimili i takođe uredno je proslijeđen za CIK gdje lica od strane Centralne izborne komisije tokom primopredaje nisu imali nikakvu zamjerku prilikom preuzimanja materijala".

Mediji naklonjeni opozicionim partijama objavili su vijest da su u džakovima iz Bratunca i Šekovića otkriveni falsifikovani glasački listići. Ove navode prvo su objavili mediji prilonjeni strukturama SDA-a, a onda su ih preuzeli mediji iz Republike Srpske naklonjeni strankama opozicije.

Kao što su izborni materijal bez problema predat CIK-u u Bratunci, tako je bilo i u Šekovićima.

"Mi kao Opštinska izborna komisija Šekovići nemamo nikakvih zvaničnih informacija od CIK-a. Imamo informacije samo iz medija"., kaže Jevtić za ATV.

Kako ATV nezvanično saznaje od izvora iz OEBS-a, u noći između 15. i 16. oktobra u Centru za prebrojavanje glasova došlo je do razrezivanja vreća sa izbornim materijalnom iz Bratunca i Šekovića i ubacivanja falsifikovanih listića.

Ovaj incident pogoduje samo opoziciji koja se zalaže za ponavljanje izbornog procesa. Glasački materijal sa glasačkih mjesta je dostavljen u prostorije Opštinske izborne komisije, nakon čega je u pratnji policije transportovan u CIK. To otvara mogućnost da su se malverzacije dogodile upravo u Sarajevu.

Izvor ATV-a koji je upućen u sva dešavanja, kaže da je prije ove nepravilnosti prebrojano preko 1.200 biračkih mjesta, da bi u 15 minuta pronašli falsifikovane glsačke listiće u dvije vreće koje si stigle iz Bratunca i Šekovića.

Predsjednik CIK-a Suad Arnautović prije objave ove vijesti bio u Centru za brojanje.