Konvencija Pokreta Uspješna Srpska održana u Bijeljini

  • 25.03.2018.15:36

Ogroman broj članova i simpatizera Pokreta Uspješna Srpska okupio se na Konvenciji održanoj danas u Bijeljini.

U saopštenju iz Pokreta Uspješna Srpska ističe se da je sala Centra za kulturu bila prepuna, ali mala da primi sve zainteresovane, te je veliki broj prisutnih konvenciju pratio iz hola Centra. Dodatnu podršku Pokretu pružili su i uspješni pojedinci porijeklom sa ovog kraja - proslavljeni fudbaler Savo Milošević, najbolji sportista Bijeljine za 2017. godinu Slavoljub Budeša, najbolji učenik Poljoprivredne i medicinske škole Uroš Anđelić i drugi, kaže se u saopštenju.TOM_2979

U radnom dijelu Konvencije izvršen je izbor i dopuna članova Skupštine PUS-a, verifikacija predsjednika i Predsjedništva stranke, a za potpredsjednika Skupštine izabran je Saša Mičić iz Banja Luke.

Na danas održanoj Konvenciji, po prvi put javnosti je predstavljen Manifest Pokreta Uspješna Srpska. Manifest je, kako je istakao i predsjednik Pokreta Dr Zlatko Maksimović, dokument u kojem je istaknuta dijagnoza najvećeg broja problema u društvu, ali i recept za oporavak, kako ga vidi Pokret Uspješna Srpska. „Ukazali smo na nagomilane probleme, ali ponudili i konkretna rješenja i na taj način krenuli u susret cilju po kom i nosimo ime- uspješnoj Republici Srpskoj“, istakao je predsjednik PUS-a dr Zlatko Maksimović, naglašavajući da je veliki broj okupljenih na Konvenciji, pokazao da za ideje Uspješne Srpske postoji podrška svih onih koji žele da žive u uspješnoj i boljoj Republici Srpskoj.

Lider Pokreta "Uspješna Srpska" Zlatko Maksimović izjavio je danas da ova stranka ima znanje i ljude koji žele i znaju kako uspješno da vode Republiku Srpsku ka razvoju i boljem životu građana.

"Naša otadžbina mora biti uspješna da bi opstala, uspješna u izlasku iz ekonomske krize, ravnomjernom razvoju, očuvanju prirodnih resursa i smanjenju konflikata svake vrste, od međunacionalnih do ličnih", rekao je Maksimović na konvenciji stranke u Bijeljini.TOM_3006

U dvorani Centra za kulturu "Semberija", predstavljen je Manifest "Uspješne Srpske" za koji je Maksimović rekao da je dijagnoza svih problema u Srpskoj, sa prijedlozima za njihovo rješavanje.

"Uspješna Srpska ne ide ni lijevo ni desno, mi idemo sa svojim narodom za uspješnu Republiku Srpsku i na tom ćemo putu podržati sve što je dobro na bilo kom nivou vlasti i kritikovati sve što je loše", najavio je Maksimović.

On je rekao novinarima da je Pokret "Uspješna Srpska" prisutan u sedam od devet izbornih jedinica i da na izborima očekuje osvajanje direktnog mandata u jednoj ili dvije izborne jedinice i da pređe cenzus na nivou Republike Srpske.

Maksimović kaže da će organi stranke odlučivati o tome da li će za funkcije predsjednika Srpske i člana Predsjedništva iz Republike Srpske imati svog kandidata, ili će nekoga podržati.

"Do sada nismo donijeli takve odluke, za sada idemo samostalno", rekao je Maksimović.

Na konvenciji stranke u Bijeljini podršku "Uspješnoj Srpskoj" pružili su i delegacija iz Rusije, legendarni fudbaler porijeklom iz Semberije Savo Milošević, te najuspješniji gradski sportisti i učenici, uz poruku da je vrijeme za odlične đake.

Iako ne učestvuje aktivno u politici, Milošević je rekao novinarima da podržava one za koje smatra da mogu da donesu boljitak srpskom narodu sa obje strane Drine.

"Maksimovića znam više od 10 godina i to mi daje za pravo da zaista verujem da sve što priča može i da pretvori u delo. Znam da je čovek od reči i da ono što kaže i uradi, a iznad svega, ima čvrstu volju da neke stvari uradi", rekao je on.

Milošević je izrazio uvjerenje da će Pokret "Uspješna Srpska" narasti, uz ocjenu da je zaista neophodno da se na političkoj sceni desi nešto novo.

"Već smo mnogo toga videli, a očigledno da dosta toga i dalje ne funkcioniše", zaključio je on.